Conchiglie Sardegna

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

vettä
karkeaa merisuolaa
kuivapasta Gnocchi Napoletani (simpukkapasta), Gentile
Kastike:
valkosipulia
puolikuivattua chiliä (kunnolla nahistunut)
1 purkki makrillia oliiviöljyssä
chilihiutaleita
1 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
tarvittaessa pastan keitinvettä
kuivattua tilliä

Jaa resepti

Ohje

Laita pastavesi kiehumaan (n.3 litraa).

Kuori ja pilko valkosipulin kynsi pieniksi kuutioiksi. Viipaloi puolikuivaa chiliä ohuiksi renkaiksi. Avaa sardiinitölkki ja valuta öljy pannulle. Lisää chilirenkaat ja valkosipulit pannulle ja laita hitaasti kuumenemaan.

Kun vesi kiehuu, lisää suola. Jos lisäät suolan veteen jo alussa, niin se alkaa kiehumaan myöhemmin (menee pidempi aika). Anna kiehahtaa ja lisää pasta veteen. Valitsemani pastapaketin kyljessä lukee keittoaijaksi 8 minuutti, mutta itselleni riitti 7, koska se työstetään vielä kuumaan kastikkeeseen, joka on kaikki laskettavissa annettuun keittoaikaan. 

Pannulla alkaa hiljalleen tapahtumaan. Sekoita pannun aineksia muutaman kerran ja lisää chilihiutaleita. Kaikki riippuu nyt käytetyistä chileistä - Mitä ja kuinka paljon... Itse rankentaen makuja erilaisilla chili- tuotteilla tarpeen ja maun niin vaatiessa. Sekoita, mutta katso että mausteet eivät pala. Itselläni levy oli kolmosella (3), mutta hellasta riippuen... Pilko makrillit pienemmiksi paloiksi ja kaada pannulle. Hekoita hyvin ja katso, että makrillit ovat pannulla karkean hiutaleisia. 

Kun pasta on valmista, laita pannulle oliiviöljyä. Ota pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta, mutta älä missään tapauksessa huuhtele. Pasta pannulle ja kuivattua tilliä päälle, hiukan sormien välissä hieroen. 

Nyt alkaa pastan sekoittaminen. Itse käytän kokkien suosimaa pannun eteen-taakse nykimistä. Sekoittaa voi lastalla tai lusikalla pannutyyppiin soveltaen. Puinen on mielestäni aina hyvä valinta. Lisää pastan keitinvettä, jos tuntuu liian kuivalta. Pasta ei missään tapauksessa ui kastikkeessa, vaan kala on kivasti simpukkapastojen sisällä ja hyvin vähän päällä. Ideana on, että simpukkapasta (muoto) "kauhoo" kalan/kastikkeen itseensä. Näin sitten syödessä, yllätys ja maut ovat sisällä ja sekoittuvat sulavasti pastan makuun...

Sitten vain lautaselle ja nauttimaan. En käyttänyt tarkoituksella pippuria. Suolaa en lisännyt, mutta jos niin teet, niin aina maun ja terveyden mukaan. Muista että pastan keitinvettä lisätessä, lisäät myös suolaa.

Ei juustoa tämän kanssa (mutta tyyli ja makuasia - itse en käytä kala- ja äyriäspastojen kanssa juustoa, ellei alkuperäinen italialainen resepti niin halua - jota se harvemmin tekee)...

 

Hyvää Ruokahalua,

 

FutoMaki

Helsinki 18.10.2017

 

 

 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 3 Merellinen Perunasalaatti
  • 12 14 Plain Pasta
  • 7 7 Pastaa & Kuhaa
  • 9 4 Kermainen Farfalle Pekonilla ja 4 Juustolla
  • 3 4 Pasta con Pomodori
  • 6 3 Spaghetti Primavera

Kommentit

FutoMaki
Teki niin vietävästi pastaa mieli ja harvemmin syön kalalla, mutta nyt nappasi...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään