Spaghetti Primavera

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

60 g Kuivapastaa (esim. Gentile:n Spaghetti)
Pakasteherneitä
vettä
karkeaa merisuolaa
voita
korkealaatuista oliiviöljyä
avomaankurkkua
sipulia kuutioina
Mustapippuria
Fleur de Sel- suolaa
Jättikatkarapuja
tuoretta basilikaa revittynä

Jaa resepti

Ohje

Itselläni oli sulatettuja katkarapuja ja avomaankurkkua jääkaapissa. Herneet pakkasesta tarvittava määrä. 

 

Kuten aina, lue resepti huolella läpi, koska siellä on työvaiheissa "teknistä" tietoa, että annos syntyy annetussa ajassa ja mahdollisimman hyvänä.

 

Laita pastalle vesi kiehumaan, mutta älä lisää vielä suolaa, joka hidastaa veden tuomista kiehumispisteeseen. Lisää suolaa n. 20g/1L vettä, kun vesi kiehuu. Ota syvempi siivilä ja ryöppää pakaste herneet pastan keitinvedessä 2 minuuttia siirtäen heti lopuksi jääveteen/kylmään veteen jäähtymään.

 

Laita pasta kiehumaan. Annoksellle riittää 3l vettä, mutta ei turhan laakeassa kattilassa. Pasta kiehuu. Katso toki keittoaika paketista ja ota 2 minuuttia ennen vedestä pannulle. Pastan keitinveteen on turha lisätä kuivapastaa keitettäessä öljyä - ei tee mitään siellä... 

 

Käsittele karkaravut. Leikkaa ulkoiselta, laakealta puolelta katkaravut "perhosiksi" - mutta älä leikkaa ihan läpi - vatsa jää kiinni. Poista mahdollinen suoli (kuin musta nauha - ei maistu hyvälle). Leikkaa kurkusta kaksi paksumpaa siivua kummaltakin kuoripuolelta. Siivut leikkaa alle 1 cm kuutioiksi. Kurkun muun osan käytän salaattiin, jonka linkitän, kun on valmisn - Hukan minimointi!!! Nuo ulkoiset siivut eivät salaatissa viehätä, mutta paistettuna ovat mainioita. Hiukan kuorittua sipulia hienoiksi kuutioiksi.

 

Pannu kuumenemaan. Oliiviöljyä pannulle ja norake voita. Ensin sipuli kuulottumaan, lisää myöhemmin kurkku. Pasta antaa sinulle 6-7 minuuttia aikaa saada pannu valmiiksi. Lisää herneet ja mausta mustapippurilla. Älä lisää suolaa vielä. Katkaravut juuri ennen pastan lisäämistä pannulle ja pyöräytys. Koska käyttämäni katkaravut olivat jo keitettyjä, niin niiden tarvitsee vain kuumeta. 

 

Nosta Pasta pannulle. Jos kaadat siivilään, niin säilytä pastan keitinvettä kuppiin/lasiin/kulhoon ja älä missään tapauksessa huuhtele pastaa. Pasta pannulle ja sekoita hyvin lisää pastan keitinvettä, että saat myös hiukan "kastiketta" hukuttamatta pastaa kuitenkaan siihen. Näin tuotu pienempikin tärkkelys sekoittaessa tuo eräänlaista "kermaisuutta" ihan luonnostaa. Pasta kypsyy valmiiksi ja katkaravut kuumenevat.

 

Lisää ihan lopuksi revittyjä basilikanlehtiä ja sekoita - lisää pastan keitinvettä, jostarpeen, sekoita ja tarjoile. Ruokailijat odottavat pastaa, pasta ei odota ruokailijoita - Nyrkkisääntö, joka pätee aina... Basilika revitään, eikä leikata, koska juuri silloin se antaa maun maksimissaan - ihan lopuksi juuri ennen tarjoilua.

 

Ei lisätä kermaa! Ei tarjoilla minkään juuston kanssa! Voit lisätä suolaa oman maun ja terveyden mukaan. Tosin, jos pasta on keitetty jo heikohkossa suolavedessä, sitä ei pelasta edes jälkeenpäin lisätty suola. Maistat vain suolan, mutta et oikeastaan itse pastaa. 

 

Kuivapastan kohdalla suosittelen käyttämään vain ja ainostaan bronssilevyllä muotoiltua pastaa. Kaikki muut eivät tee mitään oikeutta Pastalle - Itsetehty pasta on "Ultimo" ja silloin aikataulut muuttuvat huomattavasti... 

 

Hyvää Ruokahalua!

FM/FutoMaki

 

Helsinki 15.05.2022

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 7 Spaghetti ai Fungi Pleurotus
  • 5 1 Katkarapusalaatti Primavera
  • 1 0 Pistaasipesto-Speck Spaghetti
  • 3 1 Primavera Parsa
  • 0 0 Spaghetti bolognese
  • 14 1 Spaghetti bolognese

Kommentit

FutoMaki
Mainio resepti yleelliseen kevääseen ja kesään...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään