Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Taskuvenuksen kesäsalaatti 14.7.2021

Reseptiä katsottu 283 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
kaalia
purjoa
punasipulia
retiisiä
varsiselleriä
kotijuustoa
paprikaa
tuoretta mietoa chiliä
broilerin jauheliha & nuudeli:
broilerin jauhelihaa
öljyä
korianteria
suolaa & mustapippuria
savupaprikaa
(riisi-) nuudeleita
tuoretta inkivääriä
limen mehua

Ohjeet

Korianteri uhkasi mädäntyä joten silppusin sen kippoon, öljyä päälle ja jääkaappiin. 

Broilerin jauhelihan paistoin kevyessä öljyssä, maustoin suolalla, pippurilla, savupaprikalla ja viimeistele korianteriöljyllä- laitoin yöksi jääkaappiin. 

Avatessa jääkaapin huomasin sekä korianterin että broilerin ja mietin että nehän menee hienosti salaattiin kumpikin! Joten siitä tämä salaatti sitten sai alkunsa...

Suikaloi kaali ja sipulit. Leikkaa retiisit ja varsiselleri ja laita jääveteen tai kylmään veteen hetkeksi jossa rapeutuvat. Grillaa paprika. Leikkaa kotijuusto ja chili. Keitä nuudelit ohjeen mukaan, lämmitä jauheliha ja lisää nuudelit joukkoon, lisää hieman öljyä jos näyttää sitä tarvitsevan, tuoretta raastettua inkivääriä ja limen mehua. 

Kokoa salaatti ja tarjoa jauheliha&nuudeli erikseen salaatin vierellä, voit myös lisätä sen salaatin päälle...Salaatinkastiketta ei tarvita, purista vain halutessasi lisää limen mehua. 

Itse käytän todella harvoin nuudelia ja tähän laitoin ensimmäiset nuudelit jotka käteen tulivat, olivat riisinuudelia ja unohtuivat mokomat vielä kattilaan, eivät olleet se paras vaihtoehto rakenteensa vuoksi mutta hyvin maistui silti. Joku aasialaista ruokaa ja nuudeleita paremmin tuntevat varmasti osaa sanoa mikä nuudeli tähän sopii paremmin. Riisiäkin voisi käyttää nuudelin tilalla tai vaikka ihan pastaa....kunhan maustaa reilusti, ne imevät makuja todella paljon.


Kommentit

Taskuvenus
Piti oikein talteen laittaa tämä jämistä syntynyt salaatti, niin hyvin oli makua ja potkua, käytin kauppojen "punaista mildiä" chiliä ja jalapeñoa, ne riittivät yhdessä muiden makujen kanssa antamaan mukavan potkun.... Hellepäivän illallinen oli katettu!