Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Jauheliha-couscoussalaatti 19.1.2021

Reseptiä katsottu 642 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 dl täysjyvä couscous
seesaminsiemenöljyä
limen/sitruunan mehua
200-300 g broilerin jauhelihaa
kurkkua kuutioituna
tomaattia kuutioituna
marinoitua punasipulia*
kukkakaalia viipaloituna
vuonankaalia
granaattiomenansiemeniä
mausteita makusi mukaan, suola, pippuri, ras el hanout-mausteseos yms
naanleipiä tarjoiluun

Ohjeet

Tee ensin marinoitua punasipulia, resepti löytyy linkitettynä alhaalta*. 

Keitä couscous paketin ohjeen mukaan, kun se on valmis ala kerrostamaan makuja lisäämällä seesaminsiemenöljyä ja sitrusmehua, myös sitruksen kuoriraastetta voi käyttää. Couscous imee makuja enemmän kuin pasta tai peruna eli hyvinkin ronskilla kädellä saa maustaa! 

Couscousin hautuessa paista jauheliha, koita saada hyvä paistopinta ja mausta ras el hanout-mausteseoksella.

Kuutioi ja viipaloi kurkut, tomaatti ja kukkakaali, nypi vuonankaaleista juuriset päät. Jos käytät tuoreita granaattiomenansiemeniä, paukuttele siemenet kulhoon puulusikalla/tai mitä metodia käytätkin. Itse käytin pakastesiemeniä joten otin ne ajoissa sulamaan.

Sekoita aineet yhteen lukuunottamatta granaattiomenansiemeniä, ne sotkevat/värjäävät koko salaatin jos lisäät jo tässä vaiheessa. Maista ja lisää tarvittaessa makuja, huomioi että siemenet päällä tuovat sekä happoa että makeutta ja rapeutta. Jos maku on hyvä, lisää granaattiomenansiemenet päälle. 

Omani tarjoilin naan-leipien kanssa, resepti linkitettynä myös alas. Tästä söi kolme aikuista ja jäi vielä seuraavallekin päivälle reilusti eli sanoisin tästä riittävän 4-6hlö naanleipien kera. 

 

Päivitys 11.6.2021- tehty hieman muunneltu versio helteelle lounaaksi, couscous, broilerin jl, kurkku, vihreä paprika, kevätsipulia, vesimeloonia, salaattijuustokuutioita, miniminttua ja granaattiomenansiemeniä, maustettu suola, pippuri, miniminttu, limen mehu, öljy, broilerissa couscous-mausteseosta yms himpulapimpulaa joka riitti. Valmistettu remontin keskellä kodinhoitohuoneessa josta on tullut väliaikainen keittiö.


Kommentit

Taskuvenus
Tästä jo yli viikko aikaa kun tehtiin mutta unohdin kirjata ylös. On mukavaa vaihtelua pastasalaateille yms joten siksi piti saada tännekin kirjattua. Korona-ajalle hieman etäistä eksotiikkaa ruoan merkeissä...