Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Seesamikaalisalaatti 2.11.2020

Reseptiä katsottu 553 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
pala valkokaalia
n.1 dl kukkakaalia
n.2 kpl appelsiinia
n.1-2 dl feta-tyyppistä juustoa/oman makusi mukaan
pätkä purjoa
mustia, paahdettuja seesaminsiemeniä
suolaa ja pippuria maun mukaan
hunajaa
seesamiöljyä
appelsiinibalsamico-etikkaa (tai valkoinen balsamico/haluamasi etikka)

Ohjeet

Suikaloi kaalit ja purjo. Kuori ja lohko appelsiini veitsellä nahattomaksi viipaleiksi, purista nahkoista mehu kaalien joukkoon ja ota muutoinkin kaikki mehu mitä appelsiinista irtoaa talteen ja salaatin joukkoon. Leikkaa appelsiininpalat sopiviksi suupaloiksi. Mausta salaatti öljyllä, etikalla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää seesaminsiemenet ja feta/juusto, sekoita ja maista.

Voit myös paahtaa itse vaaleita seesaminsiemeniä tähän tai laittaa jotain pähkinää. 

Tämä salaatti syntyi lennossa kun piti miettiä potato skinsseille sopivaa salaattia, tuo seesaminsiemenöljy ja kaali olivat ne mistä tämä salaatti sai alkunsa. Lisäsin sitten mitä kaapista löytyi ja koska tämäkin salaatti oli suosittu, piti kirjata tänne ylös. Kuva ei tässäkään anna oikeutta miltä maistui. 


Kommentit

Taskuvenus
Piti tehdä perinteinen cole slaw perunankuorien kaveriksi mutta emäntä toivoi jotain muuta kun on koko kesän kuulemma sitä syönyt joten siksi piti kehittää lennossa jotain muuta..... Jostain syystä en saa linkitettyä tähän tuota uudempaa versiooni potato skinsseistä, se löytyy tuolta toisen reseptin (perunankuoret täytteellä *potato skins*) kautta.