Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Vaihtelua salaatteihin 22.1.2021

Reseptiä katsottu 676 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
punakaalia
paprikaa
vihersalaattia (jäävuori)
maissia
palsternakkaa
retiisiä
sipulia/marinoitua punasipulia
maustekurkkua
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa
suolaa, mustapippuria myllystä
(chiliä)

Ohjeet

En niin välitä talvisin tomaateista, tavallinen kurkkukaan ei ole makuuni joten  pyrin löytämään erilaisia salaattiratkaisuja. Vaikka on paljon raaka-aineita, ei silti ole niin vaivalloista ja aina voi varioida oman makunsa ja kykynsä mukaan. Kuva ei anna oikeutta, maku oli oivallinen! 

Suikaloi, viipaloi ja kuutioi raaka-aineet mieleiseesi muotoon, pese jäävuorisalaatti salaattilingossa, rapeuta retiisisuikaleet jäävedessä halutessasi. Sipulia käytin sekä raakana tavallista keltasipulia että kaapin jämät marinoidusta punasipulista. Mukaan meni myös ehkä kymmenen ohutta mietoa chiliviipaletta jotka oli myös jämiä- näitä kannattaa harkita, etenkin jos salaattia jää ja seuraavana päivänä pistelee meneen ja huomaa jossain vaiheessa chilin poltteen kummasti taas lisääntyneen! 

Suikaloi palsternakka ja paista se pienessä rasvatilkassa maissien kanssa, saa tulla ihan väriäkin kumpaankin, tuo hyvää makua paahteisuus. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita aineet keskenään -huomioi että punakaali värjää, itse tajusin sen liian myöhään... Mausta makusi mukaan, lisää öljyä ja balsamicoa tai käytä muuta salaatinkastiketta. 

Tähän sopisi vielä vaikkapa raejuusto/feta tms antamaan kermaisuutta, meillä tarjottiin uuniperunan ja tonnikalatäytteen kanssa joten saatiin se kermaisuus siitä.

Jäävuorisalaatin ja muutkin salaatit suosittelen käyttämään salaattilingossa, voit yllättyä sitä roskan ja ötököiden määrää mitä salaatistasi veteen tippuu (annan siis aina olla hetken kylmässä vedessä, siivilöin veden jonka jälkeen linkoan salaatin). 


Kommentit

Taskuvenus
Jos olet lopen kyllästynyt samoihin salaatteihin tästä vaihtelua, lisään linkkeihin muutamia muitakin ei niin perushuttuja.