Taskuvenuksen grillattu jauhelihapirde 14.6.2021

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

pohja:
3 dl manitoba cream jauhoja/vehnäjauhoja
15 g tuorehiivaa /kuivahiivaa vastaava määrä
1 tl-rkl maun/terveyden mukaan suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1,5 dl viileää vettä
täyte:
n.400 g jauhelihaa (nauta/karitsa)
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipuli
0,5-1 kpl tuore(pakastettu) chili maun mukaan
cayennepippuria
öljyä
tomaattipyrettä
juustokuminaa
ripaus kanelia
paprikajauhetta
silopersiljaa
suolaa ja mustapippuria
juustoraastetta (ei yleensä käytetä, testaa yhteen halutessasi)
päälle:
tomaattia
kurkkua
vihreää paprikaa
punasipulia/ruohosipulin kukintoja/kevätsipuli...
suolaa&pippuria
limetin tai puolikkaan mehu
oliiviöljyä
rucolaa tai versoja halutessaan
fetaa tms halutessaan
silopersilja/korianteri

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää vesi, ala vaivata, lisää jossain vaiheessa suola. Kun taikina alkaa olla kimmoisa, lisää öljy ja vaivaa se taikinaan. Jätä taikina kohoamaan öljytyn kelmun alle/kostutetun liinan alle. 30min riittää mutta pidempi aika on myös hyvä. Omani kohosi saunomisen ajan eli jokusen tunnin.

Jos käytät tuorehiivaa, sekoita se veteen, lisää jauhot ja jatka kuten edellä.

Kun taikina kohoaa, tee valmiiksi jauhelihaseos ja tuore"salaatti" päälle. 

Mausta raaka jauheliha, sekoita hyvin. Itse paistoin nämä grillissä jossa pizzauuni joten pelasin varman päälle ja paistoin jauhelihan etukäteen. Voit myös laittaa sen maustettuna ja raakana pizzan päälle uuniin (ohut tasainen kerros jotta kypsyy...) Maustamisessa kannattaa käyttää makuaistiansa apuna eikä sokkona heitellä, toisille cayennepippuri on jo tulinen, toiset taas pistelee naga morichit korvaansa loppauttamatta naamaan. Itse käytin kaupan vahvuusasteikolla 8 olevaa chiliä jonka nimeäkään en enää muista, sen otin pakasteesta ja maku oli miedontunut asteelle 4-5. Kuten sanottua, kukin makunsa mukaan. 

Tee tuore"salaatti", pese ja kuutioi kaikki raaka-aineet, mausta suolalla ja pippurilla, silopersilja-tai korianterisilpulla, halutessasi voit lisätä chiliä, sekä öljyä, itse lorautin valmista mausteöljyä jossa on tomaattia ja chiliä. Viimeistele limen mehulla. Maista....Tähän olen aiemmin laittanut fetaa ja rucolaa, nyt oli kevätkaalisilppua kaverina.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan ja taittele niistä palloja, halutessasi voit vielä kohottaa nämäkin, itse annoin näiden kohota puoli tuntia-tunnin. Pelkillä käsillä muotoillen ja karkeita jauhoja apuna käyttäen muotoile näistä pizzat. Turkkilainen tapa on tehdä näistä "veneen" mallisia, itse pistin pyöreiksi ja jätin reunat taputtelematta jotta niihin jäisi ilmaa ja sainkin kivat napolilaispizza-tyyppiset reunat- yhdistin tässä näes pizzanhimoani samalla. Tai kaulitse/taputtele pohjat aivan ohuiksi. Tässä reseptissä saa tehdä ihan kuinka itse lystää!

Lisää jauheliha pizzojen päälle, halutessasi voit laittaa juustoraastettakin, testasin sitä nyt ensimmäistä kertaa ja itse en ihastunut, se syö makua muilta aineilta liikaa. Tuli testattua kuitenkin. Paista kuten pizzoja eli uunin/grillin/pizzauunin lämmöt täysille ja niin kauan että taikina on kypsä, riippuu hyvin paljon siitä missä ne paistat. Voit myös kaulia pohjat ja paistaa ensin toiselta puolelta ja lisätä sitten jauheliha toiselle puolelle ja jatkaa paistaminen loppuun siten. 

Lisää tuore"salaatti" pizzan päälle....

Alkuperäinen resepti Soppa365 jossa tätä kutsuvat Lahmacuniksi. Asian paremmin tietävä kokkiystäväni kuitenkin valisti, että tämä eikä tämän tyyppinen ole lahmacunia nähnytkään. Joten vaihdoin tuossa vielä nimen ja ainakaan kukaan ei erehdy tätä luulemaan nyt miksikään muuksi, kuin omaksi versiokseni tästä herkusta! 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 22 Napolilaistyyppinen pizza 16.11.2020
  • 5 3 Raikas KesäSalaatti
  • 4 14 Fenkoli-kurkku-omena "salaatti"
  • 3 4 Grillattu pizza 25.7.2020
  • 2 4 Parsa-retiisi salaatti

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Taskuvenuksen Parempi Fetasalaatti
  • 4 2 Odysseuksen harharetket eli grillattu munakoisovene
  • 5 8 Taskuvenuksen Tervehdys 2
  • 5 3 Bloody Mary Taskuvenuksen tapaan 19.4.2021
  • 0 0 Taskuvenuksen Pesto
  • 2 0 Kesäinen kanasalaatti 14.6.2021

Kommentit

Taskuvenus
Jotenkin todella hyvä ja raikas kokonaisuus, suosittelen!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään