FutoMakin Lihakeitto

Reseptiä katsottu 1 689 kertaa
6 annosta | Valmistusaika 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Lihan ryöppäys:
1,5 Kg Naudan keittolihaa
Mahdollisesti keittoluita
Kylmää vettä
Ensimmäinen keittäminen:
2 Isohkoa Sipulia kuorineen pituussuunassa puolitettuna
5 Kynttä Valkosipulia
Kokonaista mustapippuria
5 Pienmpää Laakerinlehteä
1 Tasapäinen Rkl karkeaa merisuolaa
2 Paksua Ja isoa porkkanaa
1 Iso Palsternakka
Vettä
Toinen keittäminen:
Perunoita
Vettä
Karkeaa merisuolaa
2 isoa kypsää tomaattia

Ohjeet

Lihan ryöppäys:

huuhtele lihat ja mahdolliset keittoluut (usein suhteessa ohutta luunpalaa kutsutaan ”makuluuksi”) kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Lisää kylmää vettä päälle niin, että lihat juuri peittyvät. Nosta keskilämmöllä kiehumispisteeseen ja pidä siellä hyvin niukasti pulputtavana n. 5 min. Kuori paakkuuntunut lihavaahto pois. Nosta lihat kattilasta puhtaaseen kulhoon ja huuhdo lihat ja luut hyvin kylmällä vedellä Ja valuta siivilässä.

Pese kattila hyvin, jos käytät sitä seuraavassa vaiheessa lihan keittämiseen, mutta itse otan nyt painekeittimeni esille. 

Ensimmäinnen keittäminen:

Lisää kattilanpohjalle puolet lihasta. Puolita sipulit kuorineen (kuoret antavat väriä keitton liemeen ja kuoret voi myöhemmin poistaa helposti, jos et vain ole se hämmentäjä- ihminen) eli siksi ja keittoajan takia ladotaan painekattilaan... Pese porkkanat ja palsternakka hyvin, paloitellen sitten karkeiksi palasiksi - halutessasi kuori. Kuori valkosipulin kynnet ja halkaise pituussuunnassa puoliväliin asti.  Mausteet sekä kasvikset sekaan ja lisää toinen puolikas lihaa päälle...Vettä niin, että 2/3 osaa peittyvät ja paineen alle kiehumaan n. 30 min

Toinen keittäminen: 

Poista sipulinkuoret. Lisää kuorittuja perunoita isohkoina lohkoina ja vettä sekä suolaa. Kansi kiinni ja vielä 15-20 minuutiksi poreilemaan. 

Nosta lihat kattilasta ja revi haarukkapaloiksi. Poista mahdolliset luut. Aseta keitto tarjolle.

Keitossa on hiukan työtä, mutta lihan ryöppääminen ja peseminen nostaa keiton laatua ja makua. Ei tarvitse pelätä, että peset tai keität makuja pois ryöpätessä, vaan suorastaan kohotat näin naudanlihan puhdasta makua.

Hyvää Ruokahalua!!!

Helsinki 01.05.2018

 


Kommentit

FutoMaki
Maukasta keittoa helposti painekattilassa tehtynä...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.