Hirvikeitto

Reseptiä katsottu 1 644 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
700 g hirven lihaa (tässä tapauksessa lapaa)
öljyä/rasvaa lihan ruskistamiseen
1 l vettä
1 sipuli
1 tl suolaa
4 laakerinlehteä
6 katajanmarjaa
3 neilikkaa
0,5 tl maustepippuria (rouhetta) (tai muutama kokonainen)
perunaa
porkkanaa
lanttua
palsternakkaa
purjoa
persiljaa koristelemiseen

Ohjeet

Ruskista hirven lihan pinnat kevyesti pannulla öljyssä tai rasvassa.

Lisää noin 3 litran kokoiseen kattilaan vesi, liha (kokonaisena), sipuli (lohkoina), suola, laakerinlehdet, katajanmarjat, neilikat ja maustepippuri. Keitä pienehköllä teholla (3-5/9) noin 2 tuntia. Poista välillä pintaan tullut vaahto ja sakka.

Nosta liha sivuun tekeytymään. Kaada jäljelle jäänyt liemi tiukan siivilän läpi toiseen kattilaan niin, että kaikki kiinteät ainekset jäävät siivilään. Siivilään jääneitä kiinteitä aineksia ei enää käytetä. Ensimmäinen kattila on nyt tyhjä ja toisessa on liemi.

Paloittele liha, perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja purjo. Lisää ne käänteisessä kypsymisjärjestyksessä kattilaan, jossa on liemi. Ensimmäisenä palsternakka. Sitten lanttu. Sitten porkkana. Sitten peruna. Keitä yhteensä puolisen tuntia. Lisää lopuksi liha ja purjo. Lisää tarvittaessa vettä. Itse lisäsin vettä 1-2 dl.

Kuuntelin kerran kaupassa toisella korvalla kahden hyvänpäiväntutun keskustelua. Työsuhdejuttujen jälkeen aiheena oli, että tällä toisella on pakastimessa 200 kiloa HIRVEÄ!

***


Kommentit

jeserno
No voi että. Sipuli unohtui mainita. Lisätty reseptiin 4.11.