Pizza Dennis

Reseptiä katsottu 363 765 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 l raikasta vettä
0,2 dl sokeria
0,3 dl suolaa
25 g hiivaa
1 dl maitoa
1 dl oliiviöljyä
2,5 kg puolikarkeita vehnäjauhoja (noin)

Ohjeet

Tämä on Turussa pitkään vaikuttaneen (vuodesta 1975) pizzaguru, Dennis Rafkinin ohje, mottona: Hyvän pizzan salaisuus on pohjataikina ja erittäin tulinen uuni. Nyttemmin Dennis pizerioita on Turun lisäksi ainakin Helsingissä ja Tampereella...

Sekoita aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan huilata tunnin verran (tämä on tärkeää).Taputtele ja levittele karkeita vehnäjauhoja apuna käyttäen pöydällä ohueksi pohjaksi, voit myös venytellä "roikottamalla" ja pyörittemällä. pakasta ylimääräinen taikina, annospaloina. Pohjalle levitetään kauttaaltaan, ihan reunoille saakka, tomaattimurska, johon on sekoitettu hiukan suolaa, oreganoa, pippuria ja valkosipulijauhetta. (tai omatekemä tomaattikastike). Seuraavaksi tulee juusto ja sitten maltillisesti täytteitä oman maun mukaan sinne tänne, ei kauttaaltaan, tämä ei ole piirakka. Pohjalta täytteen läpi kuohuva juusto ottaa itseensä täytteistä makua. Uuni kuumennetaan 300 asteeseen (pizzeriassa uunin lämpötila on jopa 400). Paistetaan alatasolla n. 5 min. Valmiin pizzan päälle oreganoa, rucolaa, liraus hyvää oliiviöljyä ja halutessa valkosipulia puristettuna.  Hyvä pizza ei saa olla ahdettu kukkuroilleen juustoa ja täytettä sanoo Dennis ! Nyt ei tehdä piirakkaa.

Täyte-esimerkki, BECKHAM SPECIAL:

kinkkua, tuoretta tomaattia, tuoretta basilikaa.

Täyte-esimerkki , "Kimi": Tomaattia, juustoa, salamia, jauhelihaa, maustekurkkua, herkkusieniä, raakaa sipulia.

Vinkkejä hyvään pizzaan:

-Levitä levännyt taikina käsin, karkeaa vehnäjauhoa pöydällä käyttäen, venyttämällä ja pyörittämällä, voit myös roikottaa ja nyplätä reunoja taikinaa pyörittämällä. Kaulinta ei tarvitse, näin tulee keskeltä ohuempi ja reunoille tulee paksuutta.

- Täytä maltilla. Ensin tomaattikastike, sitten juusto ja täytteet esim. tonnikala mahdollisimman suurina paloina sinne tänne, ei levittämällä koko pohjalle niin kuin piirakassa. Pohjalla oleva juusto pääsee näin nousemaan hyvin pintaan.

- Uunista oton jälkeen vasta oregano, muuten se palaa ja sitten myös liraus oliiviöljyä peukaloa pullon suulla pitäen ja halutessa purista vielä valkosipulia ja päälimmäiseksi tuoretta rucolaa.

 

 

 


Kommentit

metsänvartija
Suomen ensimmäinen pizzaravintola, Giovanni, avattiin Haminassa 1961. Omistaja oli Italialainen merimies / keittiömestari Giovanni Tedeschi

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.