Honeymoonin Parasta Antia Meksikosta ~ChickenSoup

Reseptiä katsottu 6 423 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n.1 rkl kokonaisia mustapippureita
n.2 rkl korianterin siemeniä
2 kpl porkkananpaloja
1 kpl sipuli
2 kpl chili (oman maun mukaan tuoreita)
n.2 l vettä
1 kpl kasvisliemikuutio (tai kana)
1,5 rkl kanafondia (tai liemikuutio)
4 kpl broilerin rintafileetä (maustamaton)
1 rkl öljyä
0,5-1 dl tuoretta korianterisilppua
n.2 dl makeita maissinjyviä (pakaste)
1 kpl porkkana suikaleina
1 kpl lime

Ohjeet

Tämä oli alustava kokeilu onnistunko saamaan raaka-aineillani lähellekään yksinkertaista ja mausteista kanakeittoa mitä Meksikossa meille tarjoiltiin. Siksi raaka-aineet ovat noin suurinpiirtein sinnepäin ja ohjeistus vain suuntaa antava, näin tein itse, seuraavalla kerralla ehkä toisin ja paremmin... Meksikossa keitossa ei tietenkään ollut mitään broilerin rintapaloja vaan kokonainen kana joka toi makua keittoon paljon paremmin kuin mikään.

Paahda kattilassa pippurit, korianterin siemenet, porkkanat ja sipulipalat. Lisää vesi ja ropsaus suolaa.

Kun vesi kiehuu lisää broilerit. Keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, paksut rintafileet kypsyivät itselläni n.10 minuutissa jonka jälkeen otin ne pois ja lisäsin viipaloituna vasta lopussa keittoon.

Lisää pilkotut chilit (jätä osa), fondit ja liemikuutiot, annan hautua ja makustua.

Ota broilerit liemestä ja pilko ne. Siivilöi loppuliemi. Lisää broilerinpalat liemeen, lisää puolet silputusta korianterista, öljy, loput chilit (voit jättää ne myös tarjottavaksi keiton kanssa), porkkanasuikaleet ja maissit.

Anna keiton makuuntua ja porkkanan kypsyä, lisää lopuksi limen mehua -varaa myös tarjoiluun muutama limenlohko per syöjä.

Keittoa tehdessä tarkista koko ajan makua- jos olet epävarma chilin käyttäjä älä edes tee tätä ;) Suolaisuutta kannattaa myös tarkkailla. Tarkoitus on olla yksinkertainen mutta sopivan tulinen, kirpeähkö keitto jota maissit tasapainottavat makeudellaan.

Tarjoa keitto tuorean korianterisilpun, limelohkojen, chilin ja tostadaksien / riisin / tuoreiden tortillalättyjen kera.

Jos vain saat jostain oikeaa kanaa niin käytä sitä, myös broilerin rasvaisempia osia voisi tähän koittaa. Reseptiin linkitettynä sekä meksikolaisia että meksikolaistyyppisiä reseptejä. 

 


Kommentit

Taskuvenus
Muy simple, muy bien! Saattaa vaikuttaa että olisi monimutkainen mutta ei ole, lopputulos todellakin vei meidät takaisin honeymoonille hotellin pikkolon suosittelemaan, paikallisten suosimaan kulmakuppilaan jossa tämä keitos (ilman maissia&porkkanaa) oli niin jumalaista. Jumalaista ja tulista ;)