Maissivehnätortillat

10 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3 dl vehnäjauhoja
3 dl maissijauhoja (Maseca)
1-2 tl suolaa
3,5 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

Sekoita aineet keskenään ja pyörittele taikinasta kymmenen palloa, litistä joko tortillaprässin tai kaulimen avulla tortillaksi. Taikina on aika märkää, itse teimme nämä tortillaprässillä joka oli suojattu muovilla/kelmulla, en siltikään käyttänyt jauhoja apuna vaan kärsivällisesti irrottelin muovista. Jos käytät kaulinta, laita taikinapallo kahden muovin väliin tai käytä jauhoja apuna, sudi ylimääräiset jauhot taikinasta ennen paistoa.

Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin niin että taikina kypsyy, tarkkaa aikaa en osaa sanoa mutta nopeasti paistuvat. 

Laita valmiit tortillat liinan alle niin pysyvät lämpöisinä ja notkeina. Täytteet kannattaa tehdä etukäteen jotta valmiit voi sitten heti täyttää ja laittaa ääntä kohden ;)

On testattu tortilloja pelkillä vehnäjauhoilla, maissijauhoilla ja erilaisilla sekoituksilla näistä mutta nämä olivat ehdottomasti parhaimmat. Tuli helposti täytettäviä, pehmeitä ja sopivan makuisia vaikka työstäminen hieman vaikeampaa olikin.

Täytteenä meillä oli maustettua jauhelihaa ja broileria, ananassalsaa, cheddarraastetta ja korianteria. Oheen täytettyjä jalapeñoja, salaattia ja jogurttia. Ananassalsa sopi todella hyvin tähän maissiseen makuun. Linkkinä muutamia salsareseptejäni, niitä voi varioida oman maun mukaisesti.

Muoks.2017: puolikkaalla taikinalla tuli 9 pientä lättyä (kuvassa näkyy, kolme mahtui isolle pannulle paistumaan) ja täytteenä tomaattisalsa jossa limen mehut+kuoriraaste, hunajaa ja korianteria, vihreä salsa erikseen joka tiukan tulista, salaattia, nyhtölihaa, jalapeñoja, limessä marinoituja sipuleita. Sen tyylistä mitä oli Meksikossa tarjolla. Vihreä salsa autenttinen meksikolaisesta taco-paikasta.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Lämpimästi suosittelen testaamaan näitä, varaudu siihen että et voi tunnistaa kaupan lättyjä versioiksi näistä ;) Täysin erilaisia! Kun tortillaprässi tuli hommattua onhan sitä käytettävä :P

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään