Täytetyt kurkkuporkkanarullat 15.11.2019

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

kurkkua
porkkanaa
siemenseos (auringonkukan,-pinjan-ja kurpitsasiemen)
tilliöljyä
auringonkukan versoja
jääsalaatin lehtiä
täyte:
porkkanaa
kurkkua
kesäkurpitsaa
fenkolia
purjoa
fetaa/salaattijuustoa tms
auringonkukan versoja
ranskankermaa (+majoneesia)
suola, mustapippuri, hunaja, sitruunanmehua
tuoretta tillisilppua
tonnikalaa
paprikaa

Jaa resepti

Ohje

Pese kurkku hyvin, kuori iso porkkana. Suikaloi koko pituudelta niin että saat ohuita, ehjiä nauhoja. Käytä loppuosat täytteeseen.

Paahda siemeniä pannulla, suolaa ja jätä jäähtymään. Tee tilliöljy ja laita loppu tilli täytteeseen.

Kuori/pese, kuutioi/suikaloi täytteen aineet, sekoita yhteen ja mausta. Omaan täytteeseen käytin satunnaisesti jämiä esim paprikasta pala ja kesäkurpitsasta. Tonnikalan voi jättää pois kokonaan tai korvata vaikka kinkulla. Anna täytteen jämäköityä kaapissa. Ranskankerman sijaan voit käyttää pelkkää majoneesia tai smetanaa, kermaviiliä tai yhdistellä näitä mielesi mukaan, pääasia on että saat niillä täytteen pysymään koossa ja että maut ovat suuhusi sopivat.

Valmista rullat: levitä kurkku-ja porkkananauhat hieman limittäin työlaudalle/lautaselle, itse laitoin kaksi kurkkua ja kaksi porkkanaa, päälle jääsalaatin lehden (jottei täyte tursua nauhojen läpi), siihen täytettä ja päälle ripottelin vielä siemenseosta. Täytettä ei kannata laittaa kovin runsaasti tai saat rulla sijaan pallon muotoisen nyytin. Voit myös leikata kurkku-ja porkkananauhat puoliksi keskeltä jolloin saat pienempiä rullia, kuten kuvissa joissa näkyy kaksi rullaa. Nyt voit rullata jonka jälkeen siirrä tarjoiluastialle/lautaselle. Koristele tilliöljyllä, auringonkukanversoilla-ja siemenseoksella, fetaa voit myös lisätä halutessasi.

Jos et osaa summanmutikassa aineksia laittaa niin suuntaviivoina voin antaa nämä: 1prk tonnikalaa, n.150g fetaa, puolikas pieni fenkoli, puolikas pieni paprika, n.5cm pätkä purjoa, kourallinen auringonkukanversoja, koko jämä porkkanasta jota jäi nauhojen jälkeen, kurkkua laitoin pienemmän palan, 1tlk ranskankermaa (n.120g?) ja pari rkl majoneesia. Tämän tarkempia määriä en osaa antaa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

 • 8 7 Kasvistäytteiset perunarullat 11.12.2018
 • 4 14 Fenkoli-kurkku-omena "salaatti"
 • 4 1 Tilliöljy 2.8.2018
 • 3 0 Kasviskiekot ja dippi 4.2.2019
 • 2 0 Marinoidut Kasvikset
 • 1 2 Marinoitu kurkku 23.8.2018

Samankaltaisia reseptejä

 • 1 1 Täytetyt Kesäkurpitsat
 • 3 0 Täytetyt nokkosletut
 • 3 1 Täytetyt kesäkurpitsat sämpyläpuikkojen kera
 • 3 2 Täytetyt paprikat, jauheliha- tai sienitäytteellä
 • 2 1 Uusi resepti 15.11.2019
 • 2 0 Maukas villivihannessalaatti

Kommentit

Taskuvenus
Rullaatirullaa, nämä olivat suuhun rullaamisen arvoisia rullia! Menivät iltaruoasta meillä, seuraavallekin päivälle jäi jolloin laitoin täytettä salaatinlehdelle ja olivat alkusalaatteina. Variaatioita pääsee tekemään just mitä kaapista löytyy tai suu sanoo!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään