Täytetyt kurkkuporkkanarullat 15.11.2019

Reseptiä katsottu 2 920 kertaa
1 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
kurkkua
porkkanaa
siemenseos (auringonkukan,-pinjan-ja kurpitsasiemen)
tilliöljyä
auringonkukan versoja
jääsalaatin lehtiä
täyte:
porkkanaa
kurkkua
kesäkurpitsaa
fenkolia
purjoa
fetaa/salaattijuustoa tms
auringonkukan versoja
ranskankermaa (+majoneesia)
suola, mustapippuri, hunaja, sitruunanmehua
tuoretta tillisilppua
tonnikalaa
paprikaa

Ohjeet

Pese kurkku hyvin, kuori iso porkkana. Suikaloi koko pituudelta niin että saat ohuita, ehjiä nauhoja. Käytä loppuosat täytteeseen.

Paahda siemeniä pannulla, suolaa ja jätä jäähtymään. Tee tilliöljy ja laita loppu tilli täytteeseen.

Kuori/pese, kuutioi/suikaloi täytteen aineet, sekoita yhteen ja mausta. Omaan täytteeseen käytin satunnaisesti jämiä esim paprikasta pala ja kesäkurpitsasta. Tonnikalan voi jättää pois kokonaan tai korvata vaikka kinkulla. Anna täytteen jämäköityä kaapissa. Ranskankerman sijaan voit käyttää pelkkää majoneesia tai smetanaa, kermaviiliä tai yhdistellä näitä mielesi mukaan, pääasia on että saat niillä täytteen pysymään koossa ja että maut ovat suuhusi sopivat.

Valmista rullat: levitä kurkku-ja porkkananauhat hieman limittäin työlaudalle/lautaselle, itse laitoin kaksi kurkkua ja kaksi porkkanaa, päälle jääsalaatin lehden (jottei täyte tursua nauhojen läpi), siihen täytettä ja päälle ripottelin vielä siemenseosta. Täytettä ei kannata laittaa kovin runsaasti tai saat rulla sijaan pallon muotoisen nyytin. Voit myös leikata kurkku-ja porkkananauhat puoliksi keskeltä jolloin saat pienempiä rullia, kuten kuvissa joissa näkyy kaksi rullaa. Nyt voit rullata jonka jälkeen siirrä tarjoiluastialle/lautaselle. Koristele tilliöljyllä, auringonkukanversoilla-ja siemenseoksella, fetaa voit myös lisätä halutessasi.

Jos et osaa summanmutikassa aineksia laittaa niin suuntaviivoina voin antaa nämä: 1prk tonnikalaa, n.150g fetaa, puolikas pieni fenkoli, puolikas pieni paprika, n.5cm pätkä purjoa, kourallinen auringonkukanversoja, koko jämä porkkanasta jota jäi nauhojen jälkeen, kurkkua laitoin pienemmän palan, 1tlk ranskankermaa (n.120g?) ja pari rkl majoneesia. Tämän tarkempia määriä en osaa antaa.


Kommentit

Taskuvenus
Rullaatirullaa, nämä olivat suuhun rullaamisen arvoisia rullia! Menivät iltaruoasta meillä, seuraavallekin päivälle jäi jolloin laitoin täytettä salaatinlehdelle ja olivat alkusalaatteina. Variaatioita pääsee tekemään just mitä kaapista löytyy tai suu sanoo!