12 924
12 924

Fettucce con Pomodoro Ciliegino di Pachino IGP

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

3 l vettä
12 g karkeaa merisuolaa
100 g setaron fettucce - pastaa
kastike:
15 kpl pomodoro cillegino di pachino igp
1 rkl decimi moraioli olio extravergine di oliva
1-2 tl tomaatien säilöntäöljyä
pastan keitinvettä (optional)

Jaa resepti

Ohje

Kuten uusimmissa Pasta - resepteissäni aina, aloitamme laittamalla veden pastalle kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisätään suola ja annetaan kiehahtaa niin, että suola liukenee veteen. Hätäisenä ihmisenä otan sen nipun pastaa ja sekoitan sillä vettä. Suola liukenee ja sekoittuu nopeammin, mutta myös pasta pehmenee samalla taipuisaksi, että saan sen mahtumaan kokonaan kattilaan ja kauttaaltaan veteen. 

Laita vesikeittimeen vettä kiehumaan. Tarkoitus on tällä vedellä lämmittää sekoitus-/ tarjoiluastia, koska kastikkeen aineosia ei kuumenneta, mutta olisi ikävää, jos pasta jäähtyisi liikaa sekoittamisvaiheessa.

Pilko tomaatit terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. 

Kun pasta on minuuttia vaille al dente, siivilöi se ja ota hiukan keitinvettä talteen. Kaada sekoitus-/ tarjoiluastiasta vesi pois, mutta ÄLÄ HUUHTELE SILLÄ PASTAA! Lisää huuhtelematon pasta sekoitus-/ tarjoiluastiaan. Lisää tomaatit sekä öljyt päälle ja sekoita hyvin 1 minuutti pastaa nostellen. Jos pasta tuntuu liian kuivalta lisää hiukan pastan keitinvettä. Siiten vaan syömään.

En lisännyt mitään mausteita pastaan. Totesin, että ainakaan omaan makuuni en tarvinnut. Pasta maistui pastalle, mutta myös tomaatit mausteisen makealle. Kokeilin annoksen loppupuolella haarukallisen raastetulla pecorino - juustolla, mutta en henkilökohtaisesti pitänyt yhdistelmästä. Valitsemani oliiviöljy tuo rapsakkaa raikkautta ruokaan, joka korvaa myös mainiosti pippurilisän. En kaivannut mitään yrttejäkään, mutta jos nyt välttämättä haluaa kokeilla, niin suosittelen käyttämään tuoreita ja samoja yrttejä, kuin tomaattien säilönnässä käytetty. Yrtit lisätään aivan lopussa. 

Hyvää Ruokahalua!

26/12/2012

"Reseptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti perheeni, sukulaisteni, ystävieni sekä tietysti myös omaan käyttöön. Tämä selittää miksi resepteissä saattaa olla asia- ja/tai mittapuutteita muille käyttäjille. Kiva kuitenkin, jos resepteistä niiden alkuperäisessä muodossa on iloa myös muille Kotikokin käyttäjille"

Tästä löytyy joukko muita Pasta - reseptejäni ja Pöytälaatikostani lisää jännittäviä reseptejä arkeen ja juhlaan... Käy tutustumassa...

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Hyvin helppoa ja nopeaa ruokaa niin arkeen, kuin juhlaankin - Simple is Tasty - Yksinkertainen on maukasta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään