Fettucce con Salvia

Reseptiä katsottu 10 306 kertaa
1 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 l vettä
12 g karkeaa merisuolaa
100 g setaron fettucce - pastaa
kastike:
1 rkl korkealaatuista extra virgin - oliiviöljyä
10 g voita
1 valkosipulinkynsi
muutama ripaus mustapippuria myllystä
15-20 kpl tuoreita salvian lehtiä
1-2 rkl tuoreeltaan raastettua pecorino - juustoa

Ohjeet

Laita pastan keitinvesi ilman suolaa kiehumaan. Kun vesi kiehuu, niin lisää suola ja anna kiehahtaa niin, että suola liukenee veteen. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä 1 minuuttia vaille al denteksi.

Ota paksupohjainen kattila tai pannu. Lisää siihen oliiviöljy ja kevyesti rikottu valkosipulin kynsi. Jos haluat voimakkaan valkosipulin maun hienon aromin sijaan, hienonna valkosipulin kynsi terävällä veitsellä. Lämmitä öljy, mutta ei kovin kuumaksi. Ota levystä virta pois/käännä kaasu pois päältä ja lisää pannulle voi. Sekoita hiukan. Kun pasta on valmista, poista halutessasi valkosipulin kynsi, jos kokonainen ja nosta valutettu pasta huuhtelematta pannulle. Lisää salvian lehdet sekä muutama ripaus mustapippuria ja nostele pasta hyvin näin maustettuun öljyyn. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan pastan keitinvettä. Huom. Salvian määrä tulee aina suhteuttaa salvian laatuun ja aromaattisuuteen, koska kaupoista löytyy hyvin monenlaista salviaa.

Aseta tarjolle ja raasta juustoa suoraan pasta - annoksen päälle.

Hyvää Ruokahalua!

21/12/2012

 

"Reseptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti perheeni, sukulaisteni, ystävieni sekä tietysti myös omaan käyttöön. Tämä selittää miksi resepteissä saattaa olla asia- ja/tai mittapuutteita muille käyttäjille. Kiva kuitenkin, jos resepteistä niiden alkuperäisessä muodossa on iloa myös muille Kotikokin käyttäjille"

 

Tästä alhaalta löytyy muutama Pasta - reseptini linkitettynä. Pöytälaatikostani löytyy lisää Pastoja ja muitakin herkkuja - Käy tutustumassa!


Kommentit

FutoMaki
Maukasta nopeasti ja vaatimattomista raaka - aineista...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.