Pasta Salccicia

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

pastan keittäminen:
1 annos setaro fettucce
3 l vettä
12 g merisuolaa
kastike:
1-2 rkl decimi moraiolo neitsytoliiviöljyä
60 g yrttistä tuoremakkaraa
1 rkl raastettua keltasipulia
1 pieni kynsi valkosipulia raastettuna
2 rkl purato catarratto pinot grigio valkoviiniä
2 dl tomaattimehua
ripaus sokeria
hiukan mustapippuria myllystä
8 kpl kokonaista kirsikkatomaattia
lopuksi, mutta vain tarvittaessa:
gozolaista merisuolaa tai muuta korkealaatuista sormisuolaa

Jaa resepti

Ohje

Laita pastavesi kiehumaan, mutta lisää suola vasta veden alettua kiehumaan.

Kuumenna pannu ja samalla painele makkara ruoresta pieninä mykyinä ulos. Paista makkara öljyssä ja ota lautaselle hetkeksi odottamaan. Kuori paistamisen aikana sipuli ja valkosipuli sekä raasta hienoteräisellä raastimella. Kun makkara on paistettu ja poistettu pannulta jättäen öljy pannulle, lisää mahdollisesti hiukan oliiviöljyä ja kuulota sipulit. Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää sitten tomaattimehu ja mausta ripauksella sokeria ja mustapippurilla myllystä. Lisää makkarat pannulle kirsikkatomaattien kanssa ja anna kastikkeen hautua, kun pasta kiehuu. 

Hiukan ennen kuin pasta on al dente, nosta pasta suoraan huuhtelemattomana kastikkeeseen ja kääntele minuutin verran keskemään, että kastike ja sen maut leviävät tasaisesti pastaan. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan pastan keitinvettä.

Tarvittaessa voit lisätä suolaa, mutta tietysti makusi ja terveytesi mukaan. Huomioi kuitenkin, että pastan keitinvedessä on reilusti suolaa. Makkara on kuhtuullisen suolaista ja jos päätät raastaa parmesaania tai pecorinoa päälle, niin huomio että samalla lisäät piilosuolaa.

 

Hyvää Ruokahalua!

30082012

 

"Reseptini ovat kirjoitettu ensisijaisesti perheeni, sukulaisteni, ystävieni sekä tietysti myös omaan käyttöön. Tämä selittää miksi resepteissä saattaa olla asia- ja/tai mittapuutteita muille käyttäjille. Kiva kuitenkin, jos resepteistä niiden alkuperäisessä muodossa on iloa myös muille Kotikokin käyttäjille"

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Maukasta nopeasti yksinkertaisista raaka - aineista...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään