Pastaa broilerilla

4 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

250 g broilersuikaleita, maustamaton
1 prk maustettua ranskankermaa (esim. tomaatti-yrtti)
½ pss vihreitä papuja (pakaste)
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
maun mukaan chilimausteseosta (esim. meiran mylly)
pieni loraus öljyä
1 pss/pkt tuorepastaa

Jaa resepti

Ohje

Laita kattilaan reilusti vettä (~1,5L), käännä levy päälle. Samaan aikaan kuumenna paistokasari (korkeareunainen paistinpannu) toisella levyllä. Silppua sipuli ja valkosipuli, nakkaa pannuun kera pienen lorauksen öljyä. Lisää broilersuikaleet ja pyöräyttele perään maun mukaan chilimausteseosta (tai esim. mustapippuria, lisäksi vaikka paprikajauhetta, kuivattua timjamia tai jotain yrttiseosta...). Kohta nakkaa perään pavut. Kun broiler alkaa olla kypsää, lisää pannuun maustettu ranskankerma (esim. joku Creme Bonjour Cuisine vai mikä se nyt oli). Tässä vaiheessa pitäisi pastavedenkin jo kiehua. Lisää veteen suolaa ja laita pastat kiehumaan. Tuorepasta kypsyy muutamassa minuutissa, älä keitä liikaa! Kun pasta on kypsää, nosta pihdeillä tai spagettikauhalla paistokasariin kastikkeen joukkoon, lisää myös desi tai pari keitinvettä ja sekoita koko homma sekaisin. Bon appetit.

No niin, resepti on hävettävän helppo ja muunneltavissa loputtomiin. Broiler vaihtuu helposti vaikka kalaksi. Papujen sijaan vois käyttää vaikkapa kesäkurpitsaa, parsakaalta, paprikaa, you name it. Ranskankerman sijaan voi käyttää vaikkapa tuorejuustoa, ja makujahan on joka lähtöön. Käytä vaikka maustamatonta jos haluat päättää itse millä maustaa. Käytä tuoreita tai kuivattuja yrttejä, aurinkokuivattua tomaattia, pippureita, chiliä, sieniä... Ja tuorepasta vois olla naturellia tai vaikka pinaattista, tai tuoreen sijaan käy tietenkin kuivaversiot.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Voileipäkakku broilerilla
  • 1 2 Pastaa tomaattisessa herkkusienikastikkeessa
  • 6 2 Pastaa
  • 0 0 Fajitas broilerilla
  • 2 3 Juustokermainen juurespata broilerilla
  • 0 1 Pastaa ja kastiketta 23.2.08

Kommentit

peltipurkki
Ja tämän ruoan kohdalla syöjä odottaa ruokaansa, ei toisin päin. Parasta siis heti ja nyt. Kuvan sörsselistä uupuu pavut, muutenkin kaipailis vähän lisää väriä, mutta hyvää se oli silti :). Pasta oli pinaattista.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään