Fajitas broilerilla

Reseptiä katsottu 8 013 kertaa
5 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
5 kpl tortilloja
n.400 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
2 kpl sipulia suikaleina
1 kpl paprika suikaleina
1 kpl chili
0,5-1,5 dl ranskankermaa (plus kermaa)
1 kpl pieni purkki valmista juustokastiketta/juustoraastetta/cheddaria
1-2 dl juustoraastetta
1 dl kevätsipulisilppua
mausteet ja muut lisukkeet:
1 tl suolaa, mustapippuria
0,5-1 tl cayennepippuria, paprikajauhetta *
1 ripaus juustokuminaa, fenkolinsiemeniä *
1 tl chile&lemon pöytämauste *
1 kpl jäävuorisalaattia suikaleina
1 annos salsaa
1-2 dl ranskankermaa
1-2 rkl öljyä

Ohjeet

Valmista ensin täyte: paista öljytilkassa suikaloidut sipulit ja paprikat, anna kypsyä rauhassa, lisää chiliä ja lopuksi kevätsipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Älä huuhdo pannua tämän jäljiltä vaan lisää broilerisuikaleet (ja mahdollisesti lisää öljyä) ja mausta ne suolalla, pippurilla, cayennella, paprikajauheella, juustokuminalla, fenkolilla ja chile&lemonilla. Chile&lemon on meksikolainen pöytämauste, tämän voit korvata kuivatulla chilillä ja raastamalla pestyn ja kuivatun limen kuorta ja mehua. Muut mausteet voit korvata valmiilla fajitas-mausteseoksella, huomioi että mausteseoksissa on yleensä jo lisätty suola. Huom! Maustemäärät ovat vain suuntaa antavat koska en niitä itse mittaa eli pidä se lusikka lähellä ja maistele jos olet tottumaton maustaja näiden mausteiden kanssa!

Tee juustokastike samaan pannuun josta olet siirtänyt broilerit syrjään; lisää ranskankerma ja kerma, itselläni ei ollut niin paljoa ranskankermaa että se olisi riittänyt tortillojen päälle jonka takia jatkoin kastiketta kermalla, valmis juustokastike löytyi lidlin nachopakkauksesta, sen voit korvata vaikka muutamalla cheddar-viipaleella tai pienellä määrällä juustoraastetta. Mausta kastike tarpeen mukaan.

Öljyä isohko laakea vuoka ja ala täyttämään tortilloja täytteellä, omaan vuokaan mahtui viisi tortillaa, laitoin täytteen keskelle ja kiepautin läpät alle, sivuja en alkanut taittelemaan. Lisää päälle juustokastike ja hieman juustoraastetta, paista +200-225C kunnes pinta alkaa olemaan hyvän värinen, noin vartti. Tarjoa salaatin, salsan ja ranskankerman kanssa. 


Kommentit

Taskuvenus
Chile&lemon pöytämaustetta saanee nettikaupoista ja ainakin Tampereella kohta saa La Negrita-nimisestä pitopalvelusta, omani ostin meidän reissulta Meksikoon. Nää läpät on kyllä hyvin tuhteja ja mukavan tulisia jota voi omaan makuun säädellä lisäämällä/vähentämällä chilin määrää :P