10 310
10 310

My Katkarapu - Fried Rice

Alle 15 min

Raaka-aineet

2 kpl kananmunia
1 tl vaaleaa soijakastiketta
maapähkinäöljyä
**********
keitettyä jasmiini - tai thairiisiä
purjoa
mietoa sipulia
punaista, tuoretta chiliä
mustapippuria myllystä
Nam Pla - kalakastiketta
katkarapuja
korianteria

Jaa resepti

Ohje

Tähän reseptiin käytetää mieluusti edellisen päivän jasmiini - tai thairiisiä. Hätätapauksessa voi käyttää pitkäjyväriisiä, mutta maku on tietysti toisenlainen.

Leikkaa purjo suikaleiksi ja sipulia kuutioksi. Valuta katkaravut hyvin ja purista ylimääräinen neste pois. Leikkaa chiliä ohuiksi renkaiksi.

Valmista munakas rikkomalla 2 kananmunaa kulhoon ja lyömällä kevyesti rikki. Sekoita soijakastike kananmuniin. Kuumenna pannussa hiukan öljyä ja paista munakas miedolla lämmöllä. Katso, ettei ilmakuplia synny. Kun kananmuna on hyytynyt, rullaa se ja ota syrjään odottamaan.

Kuumenna öljyä pannussa kuumaksi. Lisää purjo ja sipuli, kääntele hyvin ja anna ottaa hiukan väriä. Lisää riisi ja kääntele hyvin pannulla paistaen. Leikkaa munakkaasta viistoon siivuja ja irroittele siivut nauhoiksi. Jätä munakkaan keskeltä muutama siivu koristelua varten.

Lisää katkaravut sekä chili ja anna kuumeta - Nyt kieli keskellä suuta - katkarapujen tulee olla kuumia, mutta ei kovia - hankalin kohta koko jutussa, mutta sen oppii muutaman kerran jälkeen arvioimaan. Mausta pippurilla ja kalakastikkeella. Lisää munakassuikaleet riisiin ja kääntele hyvin.

Koko komeus vatiin/ lautaselle/ kulhoon. Koristele munakasrenkailla / - siivuilla ja hakatulla, tuoreella korianterilla...

Hyvää ruokahalua!!!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Vikkelien käsien maukasta pikaruokaa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään