My Thai Tofusalaatti

Reseptiä katsottu 5 890 kertaa
Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
lehtisalaatin sydämiä tai minisalaattia
toista, tummenpaa salaattia
mungopapujen ituja
Guichai - kukan vartta
punasipulia
tuoretta korianteria
tomaattia
kurkkua
Kastike: maapähkinävoita
kasvislientä
sesamiöljyä (paahdettu)
sokeria
Nam Pla - kalakastiketta
jauhettua chiliä myllystä
viimeistely: morinaga tofua (firm/kiinteä)
kananmuna
tuoretta chiliä
Guichain kukkia

Ohjeet

Keitä 10 - 12 minuutin kananmunia koosta ja mieltymyksestäsi riippuen. Laita jääveteen jäähtymään.

Valmista salaattikastike: Liuota maapähkinävoita kuumaan kasvisliemeen. Kasvisliemi ei saa olla liian suolaista. Sekoita hyvin. Kastike saa olla paksuhkoa. Mausta kalakastikkeella, sesamöljyllä, sokerilla ja chilillä myllystä. Anna kastikkeen seistä huoneenlämmössä.

Pese salaatit hyvin ja kuivaa. Kuori punasipulia ja leikkaa hyvin ohuiksi puolirenkaiksi. Jos haluat miedontaa sipulin makua, laita sipuli kylmään veteen hetkeksi. Leikkaa Guichai - kukan vartta hyvin ohuiksi renkaiksi.

Guichaita voisi kutsua käytännössä Thaimaan ruohosipuliksi. Englanniksi käytetään kasvista nimitystä Garlic Chive, saksaksi Schnittknoblauch, ranskaksi la ciboule de chine tai la ciboulette à l\'ail, espanjaksi cebollino chino, italiaksi L’Aglio cinese ja suomeksi kiinalainen ruohosipuli. Latinaksi kasvin nimi on allium tuberosum. Kasvista ovat sipulit, lehdet, kukat ja kukkien varret syötäviä.

Hakka korianteria hienoksi. Leikkaa lehtisalaatin sydämiä tai minisalaattia ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa hyvin keskenään salaattisuikaleet, mungoidut, korianteri, punasipuli ja hienonnettua guichan vartta.

Leikkaa tomaatista mahdollisimman ohuita siivuja. Kuori kurkkua ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa tofusta siivuja tai isompia kuutioita. Leikkaa tuoreesta chilistä ohuita renkaita. Kuori kananmunat ja halkaise.

Salaatin kasaaminen:

Aseta tummaa salaattia pohjalle niin että se menee hiukan reunoille. Laita keko salaattisuikalesekoitusta keskelle. Aseta tomaattia keon reunoille ja kurkkukuutioita keskelle. Lämmitä kastike haaleaksi ja kaada salaatin päälle. Aseta tofu kauniisti päälle ja koristele chilirenkailla, kananmunalla ja guichain kukilla. Valmista syötäväksi.

Itse käytän salaattikastiketta aika reilusti. Pääruuaksi tarjoiltuna voit seuraksi ottaa pienen kulhollisen Thai - riisiä. Mittasuhteet riippuvat aivan omasta mausta.Muistathan, että paahdetun sesamöljyn maku on hyvin runsas, joten lisääthän varovasti.

Hyvää ruokahalua!


Kommentit

FutoMaki
Raikas salaatti makuhermoja kutkuttamaan...