15 414
15 414

My Kesäkeitto

30 - 60 min

Raaka-aineet

varhaisperunaa
½ vettä
½ maitoa
**********
kukkakaalia
vihreää tankoparsaa
porkkanaa
parsakaalia
maissia
herneitä
**********
kasvislientä
karrif - lehtiä
inkivääriä
valkosipulia
sitruunaruohoa
eye bird - chiliä
tuoreen korianterin varsia
Nam Pla - kalakastiketta
**********
kermaa tai vähälaktoositonta HYLA - kermaa
tuoretta korianteria
fleur de sel - suolaa

Jaa resepti

Ohje

Tämä kuuluu vaihteeksi vapaisiin reseptehini, joissa keitetään silmän ja sormituntuman mukaan. Siksi reseptin lukeminen loppuun asti olisi varsin kohdallaan, jos aioitaan valmistaa ns. reseptin mukaan.

Pese varhaisperuna erittäin hyvin. Laita perunat kattilaan ja mittaa vesi, sekä maito niin, että ne ovat n. 2 sormen leveydeltä yli perunoiden. Keitä perunat melkein kypsiksi, nosta reikäkauhalla lautaselle jäähtymään (jälkilämpö kypsentää kuitenkin jotakuinkin valmiiksi. Leikkaa lohkoiksi tai karkeiksi kuutioiksi.

Samassa nesteessä keitä kukkakaali perunan tapaan. Sitten porkkanat, jonka jälkeen parsakaali ja lopuksi vihreä parsa. Leikkaa vihreä parsa keittämisen jälkeen haarukkapaloiksi.

Nyt lisää liemeen murskattua valkosipulia, ohuiksi renkaiksi leikattua sitruunaruohoa, karrif - lehtiä, tuoretta inkivääriä tikkuina ja chiliä ohuina renkaina, sekä hiukan kalakastiketta. Keitä n. 5 minuuttia ja siivilöi.

Kaada näin saatu keitonpohja uuteen kattilaan. Lisää KAIKKI kasvikset kattilaan ja lisää kasvislientä niin, että ne päittyvät + 3 cm. Kiehauta liemi ja kasvikset. Lisää joukkoon kermaa. Kiehauta kerran \"ylös\", lisää tuore, hakattu korianteri ja tarjoile kuumana.

Hyvää Ruokahalua

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Fusion - ruokaa mausteilla...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään