Fish and chips

Raaka-aineet

kuhaa
maissilastuja
kananmuna
suolaa, mustapippuria
voita
Lapin puikulaa
oliiviöljyä
majoneesia/kermaviiliä/turkkilaista jogurttia
maustekurkku
sinappia
tilliä
sitruunaa

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin ranskalaiset, joista tulee erinomaiset, kun teet ne Lapin puikulaperunasta. Kuori ja leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm paksuisiksi suikaleiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Laita perunoille reilusti merisuolaa myllystä ja oliiviöljyä. Sekoita käsin, jotta suola ja öljy sekoittuvat perunoihin tasaisesti. Paista uunissa 200-225 astetta noin 30-45 minuuttia kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneet.

Pilko maustekurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita se majoneesiin/kermaviiliin/turkkilaiseen jogurttiin. Lisää joukkoon vähän sinappia ja reilusti hienonnettua tilliä. 

Nypi kalasta ruodot ja leikkaa se "kalapuikon kokoisiksi" paloiksi, mallilla ei ole niin väliä. Kuhafileen voi leikata ensin pituussuunnassakin puoliksi. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Laita toiselle lautaselle kevyesti vatkattu kananmuna ja toiselle maissilastut. Pyöräytä palat ensin kananmunassa ja sen jälkeen maissilastuissa, joita voit painella pintaan paremman pysyvyyden takaamiseksi. Paista palat pannulla voissa ja nauti.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään