My Thai Green Chicken

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Vaihe 1:
3 kpl (n. 1,2 kg) kanankoipia
1 rkl riisinalkioöljyä
2 rkl vihreää thai currya
1 -1,5 l vettä
3 isoa valkosipulin kynttä
tuoreen korianterin juuria + varsia
2 tl Karkeaa merisuolaa
**********
Vaihe 2:
4 dl Kanan keitinlientä
4 dl vettä
6 thai - munakoisoja
2 dl tuoreita herneitä
10 kpl pieniä, vihreitä tomaatteja
peratut koipilihat
3 rkl sokerisiirappia
3 - 4 dl kookosmaitoa
2 - 3 kpl avomaakurkkua

Jaa resepti

Ohje

Valitse paksupohjainen kattila tai pata, johon koivet mahtuvat pieneen tilaan (mutta ei tietysti piripintaan).

Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen, mutta niin, että pysyvät vielä kasassa. Leikkaa ½ korianteripuntista juuret + 5 cm vartta ja huuhtele juoksevan veden alla. Jos käytät korianteria ruukusta, niin leikkaa kokonaiset varret lehtineen. Silloin tarvitset kylläkin koko ruukun, koska suomalainen ruukkukorianteri ei ole thaimaalaisen vertaista aromissaan.

Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Lisää siihen currytahna ja sekoita hyvin reilu minuutti. Kaada vesi päälle sekoita hyvin ja lisää valkosipuli, suola, sekä korianteri. Kiehauta ja lopuksi laita koivet nesteeseen. Jos koivet eivät peity nesteellä, lisää vettä niin paljon, että juuri ja juuri peittyvät. Kun kiehuminen alkaa, laske levyn tehoa niin, että koivet keittyvät hiljalleen kannen alla.

Nyt voi kattaa vaikka pöydän, koska koipien keittämiseen menee n. 30 min. Jos sinulla ei ole sokerisiirappia, niin keitä se nyt mittaamalla 1 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilaan. Keitä n. 5 minuuttia ja laita syrjään jäähtymään.

Nosta koivet liemestä lautaselle hiukan jäähtymään. Siivilöi liemi talteen. Laita riisi riisinkeittimeen kiehumaan ja aloita vihannesten käsittely.

Perkaa herneet. Jos käytät pakasteherneitä, ota ne nyt sulamaan. Purkkiherneet ovat ehdoton NO GO eli en suosittele ollenkaan. Vihreiden tomaattien tulisi olla kirsikkatomaatin kokoisia. Halkaise tomaatit pituussuunnassa. Poista thaimunakoisoista kovat karan lehdet ja leikkaa 6 lohkoon. Kuutioi avomaakurkku isommiksi kuutioiksi, mutta hiukan piennemmiksi, kuin ½ tomaatti.

Mittaa liemi ja vesi kattilaan. Kun neste alkaa kiehumaan, lisää ensimmäisenä munakoisot kiehumaan. Aloita koipien perkaaminen. Poista nahka ja irroita liha luista poistaen tarkkaan kaikki rustot.

Kun munakoisot ovat kiehuneet 5 minuuttia, lisää joukkoon tuoreet herneet ja vihreät tomaatit. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Nyt lisää revitty liha ja sokeriliemi. Jatka keittämistä 5 minuuttia. Lopuksi mittaa kookosmaito joukkoon ja lisää avomaakurkku. Kiehauta sekoittaen 2 - 3 minuuttia.

Aseta kauniisti tarjolle riisin kanssa.

Itselläni on aika usein lientä ja perattua kanaa pakastettuna. Tuolloin laitan riisin kiehumaan ja siinä ajassa itseasiassa sulatetuista raaka - ainesta + kasviksista ruoka on valmista 20 minuutissa.

Hyvää Ruokahalua!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Ei ainostaan kateudesta vihreää...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään