Lasagne

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Jauhelihakastike:
2 x 400 g jauhelihaa (tai semmonen 750g pakkaus)
2 sipulia
2-3 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa tai valmis pastakastike
n. 2 tl suolaa
1-2 tl kuivattua basilikaa
muutama rouhaisu mustapippuria
2 tl piri-piri -mausteseosta
n. 2 tl hunajaa
(½-1 rkl kaakaojauhetta)
vettä
Juustokastike:
n. 4 rkl öljyä
4-5 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl vettä
2 dl hyvää juustoa raasteena
Lisäksi:
n. ½ pkt lasagnelevyjä

Jaa resepti

Ohje

Silppua sipulit, paistele jauhelihan kanssa. Lisää mausteet, tomaattipyre ja -murska (tai kenties valmiskastike kuten Dolmio tai Raguletto), huuhtaise tölkkiä/purkkia desillä vettä ja nakkaa pannuun. Sekoittele ja jätä porisemaan pienemmällä lämmöllä.

Tee sillä välin juustokastike. Mittaa kattilan pohjalle öljy (voit käyttää myös margariinia) ja jauhot, sekoita tasaiseksi vispilällä. "Paistele" hetki, että jauhot turpoaa ja kypsyy, varo kuitenkin polttamasta. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita rivakasti, varo kuumaa höyryä! Lisää loput maidosta sekä vesi. Rouhaise halutessasi vähän pippuria soosiin. Kun kastike on pienen hetken pulpahdellut, laita levy nollille ja lisää juustoraaste. Älä keittele enää. Laita myös uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kastikkeet voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana.

Aloita kasaaminen. Laita pari kauhallista jauhelihakastiketta vuoan pohjalle, vuoraa lasagnelevyillä. Uusi kerros jauhelihakastiketta ja juustokastiketta, levyt päälle. Jatka pari kolme kerrosta, miten nyt vuokaan mahtuu ja soosit riittää. Viimeisten levyjen päälle loput tipat sooseista, katso ettei näkyviin jää levyjä kuivumaan.

Kypsennä uunin keskitasolla ensin 20 min, alenna uuni 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin puoli tuntia. Anna vetäytyä vielä kymmenisen minuuttia.

Voit myös korvata puolet jauhelihasta tölkillisellä papuja tai tummalla soijarouheella: turvota noin desi soijarouhetta kahdessa desissä vettä, lisää pannuun ja tee loppuun kuten edellä. Mausteita saa käyttää ihan kunnolla. [Jos käytät jotain mausteseosta, tarkista kuinka paljon suolaa se sisältää. Vähennä tai jätä kokonaan pois reseptin suola, jos seoksen suolapitoisuus on suuri.]

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Jösses kun tulikin hyvää...!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään