Lasagne

8 annosta

Raaka-aineet

Jauhelihakastike;
800 g jauhelihaa
800 g tomaattimurskaa
1 Sipuli
2 rkl jauhelihamaustetta
2-3 dl vettä
juustokastike;
50 g voita
rkl vehnäjauhoja
1 L maitoa
200 g juustoraastetta
½ tl muskottipähkinää
lisäksi;
lasagnelevyjä
voita vuoan voiteluun

Jaa resepti

Ohje

Aloita jauhelihakastikkeesta. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Paista voissa paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Paista sen jälkeen jauheliha 2 erässä ja lisää paiston alussa jauhelihamausteet. Lisää ruskistetut jauhelihat myös kattilaan. Lisää kattilaan myös tomaattimurska ja huuhdo tomaattimurskatölkit 2-3 desillä vettä ja lisää vesi myös kattilaan. Laita kattila levylle ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä n. 30min.

Valmista juustokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Kun voi on imeytynyt vehnäjauhoihin, lisää maito vähitellen koko ajan sekoitellen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 5min. silloin tällöin hämmentäen. Lisää lopuksi muskottipähkinä ja 100g juustoraastetta ja kiehauta kastiketta vielä sen verran, että juustoraaste sulaa kunnolla.

Aloita lasagnen kokoaminen. Laita voidellun uunivuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja päälle juustokastiketta. Laita sitten lasagnelevyjä (omaan uunivuokaani menee n. 4 levyä). Lasagnelevyjen päälle taas jauhelihakastiketta ja päälle juustokastiketta ja taas lasagnelevyjä päälle. Jatka kerroksia, kunnes kastikkeet on käytetty. Päällimmäiseksi tulee lasagnelevyjen päälle vain juustokastiketta ja loppu 100g juustoraastetta.

Laita vuoka uuniin 175 asteeseen n. 50minuutiksi. Anna ruoan vetäytyä hetken aikaa uunista oton jälkeen ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään