5 707
5 707

Tropic Pizza

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

pizzapohja
3 dl vettä
1/2 hiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 1/2 rkl rypsiöljyä
(2 tl chilijauhetta)
TÄYTE
425 g mangoviipaleita
227 g ananasta
4 banaania
viinirypäleitä
kookoshiutaleita
tulista Salsa ketsuppia
pizzamaustetta
(juustoraastetta)

Jaa resepti

Ohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

2. Murenna hiiva veteen ja sekoita se tasaiseksi. Lisää sitten suola ja rypsiöljy. Lisää tässä vaiheessa myös chilijauhe jos suunnittelit täytteeksi ei-tulista ketsuppia.

3. Vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneella, peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa.

4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kohota taikina halutessasi vielä vielä kertaalleen kaksinkertaiseksi, jolloin saat pizzalle todella kuohkean pohjan.

5. Levitä ja taputtele taikina leivinpaperille uunipellin kokoiseksi, ohueksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille.

6. Levitä suuren taikinalevyn päälle ketsuppia niin paljon kuin tarvitsee. Pilko sitten banaanit viipaleiksi ja asettele ne niin, että melkein koko pohja täyttyy. Hienonna sitten mangoviipaleet mahdollisimman pieneksi. Pienennä myös viinirypäleet puolikkaiksi. Asettele ananaspalat edellä mainittujen hedelmien päälle. Viimeistele täyte ripottelemalla paksulti kookoshiutaleita.

7. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja sen reunat ovat kullanruskeat. Ripottele päälle pizzamaustetta ja nauti!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Exotica
Minun ruokafilosofiani mukaan kookoshiutaleet korvaavat juustoraasteen tässä reseptissä, mutta toki voit sitäkin laittaa oman maun mukaan. Koska tässä reseptissä on eksotiikkaa siihen kuuluu chili jossakin muodossa. Jos käytät pizzapohjaan tulista Salsa ketsuppia silloin sinun ei tietenkään tarvitse laittaa chilijauhetta taikinaan ja päinvastoin. Mutta makunsa kylläkin ja omaan suuhuun tämä resepti oli varsin makea ja onnistunut ja toisetkin tykkäsivät. Myös sen verran makea, että lapsetkin voiivat ihastua!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään