"Kofta kebab" jauhelihavartaat 24.4.2023

1 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

n.1 kg naudan/peuran jauhelihaa
1 kpl sipuli hienoksi kuutioituna
2 kpl valkosipulia
reilusti seesamiöljyä (mikä vaan öljy makusi mukaan)
2-4 tl savupaprikaa
2-4 tl juustokuminaa/jeeraa
2-6 tl sumakkia
2-3 tl kanelia
2-3 tl muskottipähkinää
2-4 tl jauhettua korianteria
n2 tl cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria
1-2 dl tuoretta persiljaa ja korianteria reilusti
varrastikkuja ja öljyä
tuoretta chiliä maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Alustava ja suuntaa antava resepti näille jotta muistan tehdä ja parannella jatkossa, jos joku muukin tahtoo tästä ottaa koppia niin laitan jakoon! Määrät on suuntaa antavia ja annan tässä pienen alustuksen joka ehkä aukaisee määriä ja miksi mitäkin....

Olin varannut pötkön burger-jauhelihaa (onko siinä ehkä 600-700g? Snellman? ) näitä kebabeja varten mutta kuulin että meille tulee pari vierasta niin otin vielä pakkasesta sulamaan reilu 400g peuran jauhelihaa. Päätin tehdä kaksi erillistä massaa jotta voi verrata keskenään näitä. Tein mausteseoksen alkuun pannulla ja jatkoin siihen kaikki loputkin mausteet jotka sitten jaoin massoille. Tärkeää on myös paistaa koepullat ja lisätä tarpeen mukaan makuja jos laittaa grilliin- pitää olla reilusti makua! 

Huom! Mausteita en mitannut, määrät ovat suuntaa antavia!!

Kuumenna öljy ja lisää sinne jeera, savupaprika, anna makujen tekeytyä ja lisää sipulit, chili ja loput mausteet lukuunottamatta tuoreita yrttejä. Itse lisäsin mausteita pitkin matkaa siten että jätin yrtit, suolan ja mustapippurin viimeiseksi. Käytin siloperisiljaa ja korianteria yrtteinä. Kun mausteseos on valmis, jäähdytä se ja lisää sinne yrtit, suola ja pippuri, sekoita jauhelihaan hyvin. Livautin mausteeksi myös hieman Lidlistä ostettua "curry korma", kukin makunsa mukaan.

Muotoile öljyllä kostutetuilla käsillä varrastikkujen ympärille kääryleet, mahdollisimman tasakokoisia tehden. Öljyä saa käyttää ihan reilusti grilliä ajatellen. 

Kypsennä grillissä makusi mukaan. Varo etteivät kuivu- meillä olivat hiiligrillissä hieman liian lempeissä löylyissä liian pitkään ja ehtivät kuivahtamaan.

Tarjoilin nämä minttuisen joguttikastikkeen kanssa, salaatin ja lättäperunoiden (perunoiden ohje linkitettynä tuossa alempana). Linkitän myös tuon kebabkastikkeen joka tähän varmasti myös sopisi. Sekä muutamat leipäohjeet jotka mielestäni sopisi myös.

Meille tuli noin 12 varrasta tuosta lihamäärästä ja syöjiä oli 4 joista miehet hyvinkin hyvällä ruokahalulla varurstettuja. Ei montaa varrasta jäänyt, lättäperunoita oli pellillinen ja niitäkään ei jäänyt montaa. Seuraavana päivänä pisteltiin brunssi pystyyn ja jämät menivät siinä! 

 

(24.4.2023 klo 20.25 taas jäi kaksi ensimmäistä raaka-ainetta pois reseptiä laatiessa, huomattu kun katsottu reseptisivu, lisätty nyt sen jälkeen. Tämä itselleni ja ylläpidolle muistiksi tähän.) 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 8 5 "Chapatileivät" (pannuleipä) 24.1.2018
  • 6 7 "Lättäperunat"
  • 5 2 Taskuvenuksen Parempi Fetasalaatti
  • 4 5 Raikas kebabkastike 4.5.2020
  • 2 0 Kurkkuinen Minttujogurtti
  • 2 2 Naanleivät Taskarin tapaan
  • 2 0 Käärittävä pitaleipä 23.2.2022
  • 1 0 Naudan sisäpaisti-vartaat
  • 0 0 Possuvartaat/souvlaki 26.6.2021

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Kaksi marinadia possulle 30.7.2021
  • 1 0 Lähi-idän lihapullat a'la Taskari 27.10.2023
  • 6 10 Kvinoa-peuranliha Tagine (marokkolaisittain)
  • 0 0 Linssilaatikko 24.4.2023
  • 1 3 Salsa vihreistä tomaateista 2.10.2018
  • 2 2 Meidän Mole-kastike (mausteinen meksikolaiskastike)

Kommentit

Taskuvenus
Näistä tuli hyvälle tuulelle, peuran jauheliha oli parempaa kuin naudan. Ensi kerralla testiin sikanauta. Mukavan mausteisia ja vartaat on aina kivoja!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään