Salsa vihreistä tomaateista 2.10.2018

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

n.1 kg vihreitä tomaatteja
1 kpl chili makusi mukaan
3+0,5 kpl salottisipulia ja tavallista sipulia
1 kpl iso valkosipulinkynsi / makusi mukaan
1 tl-rkl jeeraa eli juustokuminaa sekä savupaprikaa
vajaa 1 pnt tuoretta korianteria
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria makusi mukaan +kuivattua/tuoretta chiliä
2-3 rkl hunajaa--- tarvittaessa enemmän
0,5 kpl limetin mehu ja koko limen kuoriraaste
lisäksi säilykepurkki

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja kuutioi sipulit, itse käytin 3 salottisipulia ja puolikkaan keltasipulia. Hienonna tai viipaloi chili, itse käytin yhden Orange Flame-chilin sekä lisäsin keitettäessä potkua suht miedolla kuivatulla chilillä, noin tl. Hienonna korianteri. Pese ja kuutioi tomaatti- voit kuutioida joko pieneksi tai vähän isommaksi, riippuen siitä haluatko käyttää lopussa sauvasekoitinta vai et, itse surautin "huolimattomasti" jotta jäi hieman sattumia mutta salsa sekoontui ja tahnaantui kuitenkin.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa, lisää sipulit, chili ja mausteet, kuullota ja anna mausteiden kehittyä, lisää sen jälkeen tomaatit ja osa korianterista. Anna kypsyä miedolla lämmöllä ja lisää hunaja, suola ja pippuri. Sekoittele välillä ja maistele, lisää tarvittaessa makuja. Saa kypsyä 30-60 min siten että tomaatit ovat kypsiä. Pese ja kuumenna säilyketölkki ja kun se on valmis, viimeistele salsa: maista että maut ovat kohdillaan ja surauta sauvasekoittimella puolihuolimattomasti. Lisää lopuksi korianterisilpun loppu sekoittaen salsaan ja kaada purkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin/maakellariin/viileään.

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Kasvihuoneen tomaateista sain yhden kypsän ja kaksi puolikypsää, sitte tuli kilo raakoja. Sain käskyn valmistaa niistä jotain ja salsahan niistä sitten syntyi, ei tämä huonoakaan voi olla! Muutaman viikon päästä viimeistään testailen miltä maistuu, nyt saa tekeytyä rauhassa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään