Käärittävä pitaleipä 23.2.2022

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

350 g vehnäjauhoja (n.5dl)
300 g paksua jogurttia (kreikkalaista/turkkilaista)
n.2 tl leivinjauhetta
suolaa maun mukaan
oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kaikki aineet keskenään ja sekoita (itse koitin ensin käsin mutta käsivammaisena päädyin laittamaan taikinakoukun kanssa yleiskoneeseen jossa tuli loistava taikina). Taikinasta pitäisi tulla kimmoisa. Itse jouduin lisäämään ehkä desin verran lisää jogurttia koska olin valuttanut sitä yön yli- ei siis tarvitse valuttaa mutta ensi kerralla laitan hieman vähemmän jauhoja ja lisään sitten tarvittaessa.

Oma taikinani lepäsi tunnin verran kun tein muita ruokia sillä välin, sen jälkeen leikkasin taikinan noin sadan gramman paloihin ja jauhojen avulla (ei paljon!) kaulitsin mahdollisimman ohkaisia, pannun kokoisia lättyjä.

Pannulle sopivasti oliiviöljyä ja hieman voita jonka jälkeen paistoin pitoja molemmin puolin kunnes kypsyy ja on kauniin värinen. Pinosin lautaselle jonka peitin leivinliinalla sekä lämmön, että pehmeyden säilyttämiseksi.

Täytä valitsemallasi täytteellä ja kääri taitojesi mukaan. Omassa täytteessäni oli itse marinoimaani broilerin paistileikettä, tzatzikia, punasipulia ja tomaattia. 

Alkuperäinen ohje: Plate of Origin, team Greece 

Kivasti katosi raaka-ainelista kokonaan- tulen muokkaamaan tämän kunhan ylläpito on asian korjannut. Eli ei ole mun aikaansaannosta sen kadottaminen, koko lista hävisi tältä alustalta...nyt sain lisättyä raaka-aineet mutta jätän tämän tekstini vielä tähän siltä varalta että temppuilee lisää. 23/02/2022 illalla korjattu, aamupäivällä renas.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 18 8 Moussaka (kreikkalainen lihakasvisvuoka) Taskarin tapaan
  • 5 2 Taskuvenuksen Parempi Fetasalaatti
  • 2 3 Riivitty Possun Lapa / nyhtöpossu
  • 1 0 Cochinita pibil, nyhtöpossua mayojen tapaan 17.12.2017
  • 1 2 (Täytettävät) Ohutleivät
  • 1 0 Ananasnyhtöbroileria tortilloille 7.2.2022
  • 0 0 Fetajogurttimousse 5.9.2019
  • 0 0 Possuvartaat/souvlaki 26.6.2021
  • 0 0 Kasvismoussaka (oikaistu) 3.8.2019

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Nää oli niin hyviä, en malta odottaa että kesäkausi korkataan ja pääsen tekemään näitä grillatulla lihalla/kasviksilla. Juuri äsken testasin wokkivihanneksilla täytettynä- toimi!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään