Kaksi marinadia possulle 30.7.2021

1 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

2 rkl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
2 rkl fariinisokeria
2 rkl suolaa (tai vähemmän, oman maun mukaan!)
1 rkl mustapippuria
2 tl sinappijauhetta
1 tl sumakkia
märkä marinointi:
1 dl soija
1-3 kpl valkosipulinkynsi (maun mukaan)
n.4 rkl tuoretta timjamisilppua (tai n.1rkl kuivattua)
0,5 dl balsamico-etikkaa (tummaa)
1-2 rkl öljyä
luraus sitruunanmehua
1 tl sokeria/hunajaa

Jaa resepti

Ohje

Valmistele possu poistamalla kalvot, kuivaa paperilla ja levitä öljy ympäriinsä. Sekoita kuivarubin aineet keskenään ja hiero ne possuun. Jätä pariksi tunniksi maustumaan. Paista epäsuoralla/matalalla lämmöllä palastasi riippuen 1.5-2h, suosittelen lämpömittarin käyttöä, omani lähti pois uunista kun sisälämpö oli n.60 astetta. Laita possu vielä lepäämään, saisi levätä oikein hyvän tovin jos on aikaa, meillä ei ehtinyt kuin vartin levätä ja sitten piti jo saada lautaselle...

Älä syö kaikkea possua vaan jätä puolet tai vähemmän ja tee sille toinen marinadi jossa saa olla vähintää pari tuntia/yön yli. Hienonna valkosipuli ja timjami (sitruunatimjami on myös hyvää!) ja sekoita kaikki aineet keskenään, possu sitten uimaan tässä. Tulee erinomainen suolaisuus soijan ansiosta. Tarjolle kylmänä vaikka pitaleivän väliin tms. Tai salaatin kanssa, tai nuudelikulho tms, loputon määrä vaihtoehtoja! 

*Jos et löydä sumakkia (Lähi-idässä suosittu mauste, kuivatusta marjasta, sitruksinen maku) tavallisesta kaupasta, koita etnisiä. Tai sitten voit raastaa sitruunankuoriraastettakin tähän, tai pistää sitruunapippuria. Sitruksen makua kuitenkin tähän haetaan. 

* itse käytin vajaan kilon possun ulkofilettä ja grillasin kaasugrillillä, epäsuorassa lämmössä ja kaikkein pienin lämpö päällä. Tuli elämäni paras possun ulkofile, niin mehukas ja hyvä! Toisen marinoinnin jälkeen joutuu pakottautumaan ettei käy vähän väliä napsimassa lihaa... 

*käytettävään aikaan on laskettu molempien marinointien ajat, siksi niin pitkä aika. Aktiiviseen aikaan ei ole otettu grillaukseen menevää aikaa huomioon vaikka se jonkin verran huomioo kaipaa sekin!

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 0 0 Possuvartaat/souvlaki 26.6.2021

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Kaksi muhkeaa kauraista leipää
  • 1 0 Kaksi kalaa yhdelle
  • 2 1 Balsamicokastike possulle
  • 0 0 Marinadi possulle ja broilerille
  • 7 7 Kaksi Lämmintä Leipää
  • 2 0 Kaksi pientä salattia

Kommentit

Taskuvenus
Mehukkainta possun ulkofilettä hetkeen, oikein soivat marinadit.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään