Currynuudelit

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Liemi
1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
3 Sipulia (220 g)
1 rkl Öljyä
2 tl Sokeria
2 rkl Miriniä (4,6 %)
3 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
7 g Inkivääriraastetta
3 Valkosipulinkynttä
8 dl Keitettyä vettä
2 Kuutiota (S&B medium, 49,5 g)
Hiilari
320 g Pikanuudelia (kuivapaino)
Viimeistely
Kevätsipulia
Chilihiutaleita

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. 

Isä kutsui risteilylle. Liikaa ihmisiä ja vaisua ruokaa. Suurimmassa osassa suola, mausteet ja happo jätetty puolitiehen. No, ei se kärsimys kauaa kestä - sitten pääsen takaisin reseptikuplaani. 

Alkuperäisessä käytetään udon-nuudelia, mutta se on liian paksua ystävän makuun. Jos minulta kysytään, kaikki kelpaa. Halvin makaronikin toimii, olisi todella helppo syödä ja selviäisi pelkällä lusikalla. 

Kana huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä raastetaan inkivääri pieneksi ja hienonnetaan sipulit. Sipuli aina ennen valkosipulia. Sekoita 1 rkl öljyä, sokeri, mirin ja soijakastike keskenään. 

Kuumenna reilusti vettä keittimellä. 1 rkl öljyä pannulle ja levy kuumaksi. Lisäsin jauhelihan ja otin pintoihin väriä kovalla lämmöllä. Laskin hieman tehoa, murensin ja lisäsin sipulin. Kastike perässä, sekoitin.

Kun kana on mehevän kypsää, sipuli pehmeää ja suurin osa nesteestä haihtunut, valkosipuli ja inkivääri pannulle. Avasin makuja minuutin ajan alhaisella keskilämmöllä, jonka jälkeen lisäsin 2 dl vettä. Siirsin pieneltä pannulta pieneen kattilaan, niin sain enemmän tilaa ja kannen. 

Loput vedet kattilaan pannun kautta, otetaan kaikki maku talteen. Leikkasin molemmat currykuutiot neljään osaan ja upotin liemeen. Levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, lämpö 1/6:een ja kansi päälle. 

Hauduta puolen tunnin ajan, sekoita puolivälissä. Sillä aikaa kun curryliemi porisee, saksitaan kevätsipulia valmiiksi pieneen rasiaan. Kuumenna reilusti vettä keittimellä 25 minuutin kohdalla. 

Puoli tuntia täynnä - laita nuudelit syville lautasille ja kaada päälle tulikuumaa vettä. Valuta vesi pois ja jätä kypsyys hieman vajaaksi, sillä pehmenevät vielä liemen lisäämisen jälkeen. 

Jaa kuuma liemi tasaisesti neljän nuudeliannoksen päälle. Viimeistele kevätsipulilla ja chilihiutaleilla. Käytä syömiseen haarukkaa tai puikkoja ja lusikkaa. 

2 rkl miriniä voi vaihtaa ketsupin (2 rkl) ja worcesterkastikkeen (1 rkl) sekoitukseen.

Japanilaisia currykuutioita löydät varmuudella aasialaismarketista. Kannattaa ottaa samalla iso pullo monikäyttöistä osterikastiketta - niiden valikoima on surkea suomalaismarketeissa. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 1 Chili-valkosipulinuudelit
  • 0 0 Japanilainen kanacurry
  • 3 0 Japanilaiset nuudelit (yakisoba)
  • 2 0 Japanilainen curry
  • 1 0 Hunajainen currykanakastike
  • 1 1 Hoisin ground beef

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään