Piri piri -kana

3 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

600 g Kanan paistileikettä
0,5 dl Öljyä
0,25 dl Punaviinietikkaa
3 tl Fariinisokeria
3 tl Spice Upin inkivääritahnaa
2 tl Paprikajauhetta
2 tl Sipulijauhetta
1,5 tl Suolaa
1,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Cayennepippuria
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl Kuivattua oreganoa
0,5 tl Jauhettua korianteria
Viimeistelyyn
85 g Lime lohkoina
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä

Jaa resepti

Ohje

Pitkästä aikaa paistileikereseptiä. Syntisen hyvää. Viides julkaisu viikon sisään. 

Mittaa ja sekoita mausteet, öljy, etikka, suola ja sokeri tasaiseksi syvällä lautasella. Aseta paistileikkeet uunivuokaan. Lusikoi mausteöljyä kanojen päälle. Käännä ja toista. Kelmuta tai folioi ja vie jääkaappiin marinoitumaan kahdeksi tunniksi. 

Ota uunivuoka jääkaapista. Anna proteiinin levätä puoli tuntia huoneenlämmössä. Kun 20 minuuttia on täynnä, käännä uuni 225 asteeseen. 30 minuuttia kulunut ja uunissa on tarpeeksi lämpöä - vuoka keskitasolle. Paista 20 minuutin ajan.

Hiilari valmistuu kanan kypsymisen aikana. Käytin jälleen suolatonta jasmiiniriisiä. Anna paistileikkeiden jäähtyä viidestä kymmeneen minuuttiin.

Lusikoi mausteöljyä riisipedin päälle. Seuraavaksi paistileikettä. Viimeistele annokset limelohkon mehulla. Tuoretta yrttisilppuakin voi laittaa, jos haluaa näyttävyyttä. Lehtipersiljaa tai korianteria.

Vastatehtynä tämä oli loistavaa, uudelleenlämmitettynä vain hyvää. Suosittelen siis käyttämään mahdolliset jämät johonkin salaattiin tai leipään. Ehkä en vain osaa käyttää mikroa.

Valmistin paistileikkeet siis uunivuoassa. Älä tee samoin - pellillä ja leivinarkilla tulee parempi ja tasaisempi kypsyys, isomman tilan ansiosta. 18 minuuttia riittää.

Käytin marinoimiseen uunivuokaa. Paras valinta on kuitenkin iso ja vahva pakastuspussi hyvin suljettuna - vie vähiten tilaa ja ei tule tiskiä. 

Reseptissä kanaa marinoitiin kaksi tuntia, mutta herkullisempaa saat kahdeksalla. Käännä pussia pari kertaa tuona aikana, niin marinointi hoituu mahdollisimman tasaisesti. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään