Shawarma-kana

6 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

Kana
0,5 dl Rainbown mietoa oliiviöljyä
0,3 dl Tuoretta sitruunamehua
3 tl Fariinisokeria
3 tl Spice Upin inkivääritahnaa
2 tl Paprikajauhetta
1,5 tl Sipulijauhetta
1,5 tl Suolaa
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Jauhettua korianteria
1 tl Valkosipulijauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl Jauhettua kurkumaa
0,5 tl Juustokuminaa
0,5 tl Jauhettua maustepippuria
0,25 tl Jauhettua kanelia
600 g Kanan paistileikettä
Jogurttikastike
500 g Kreikkalaista jogurttia (10 %)
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 tl Sokeria
4 Valkosipulinkynttä
0,3 dl Tuoretta sitruunamehua
Ruukku ruohosipulia
0,3 dl Rainbown mietoa oliiviöljyä
Pitaleivät (8 kpl)
3 dl Vettä (42-45 astetta)
11 g Pussi kuivahiivaa
1,5 tl Suolaa
1,5 tl Sokeria
0,5 dl Öljyä
Puolikarkeita vehnäjauhoja
Kasviksia
Salaattia
Tomaattia

Jaa resepti

Ohje

Älä suutu, vaikka näyttelinkin C-paperit vuonna 2016 - olen maksanut vääryyden takaisin reseptien muodossa. Ja mikä parasta - saat reilusti ekstraa, sillä en ole hetkeen lopettamassa. 

3 tl inkivääritahnaa = 3 tl vastaraastettua = 0,5 tl jauhetta. 3 tl sokeria = 2 tl hunajaa. 

Lisää jogurtin ainekset rasiaan, sekoita tasaiseksi, kansi päälle ja jääkaappiin maustumaan. Heti perään linnun kimppuun. 

Mittaa rasva, happo, suola, sokeri ja mausteet syvälle lautaselle. Sekoita tasaiseksi. Laita viiteen osaan leikatut paistileikkeet isoon rasiaan. Kaada marinadi päälle. Sekoita. Pidä huoli, että ne saavat tasaisesti makua. Kansi päälle ja jääkaappiin. Tämän voi tehdä pussiinkin.

Päätähti saa levätä viisi tuntia, joten aloita pitaleipien teko kolmen ja puolen tunnin kohdalla. Se kohoaa liinan alla tunnin verran. Taikinan tekemiseen menee vartti. 

Neljä tuntia ja 45 minuuttia - käännä uuni 275 asteeseen, jaa taikina kahdeksaan osaan, pyörittele palloiksi ja muotoile sormilla sopiviksi leivinarkkien päällä. 

Viisi tuntia - ensimmäiset leivät uunin keskitasolle,  proteiini samalla huoneenlämpöön. Kahteen leipäerään meni yhteensä 14 minuuttia. 

Kypsennä kana viiden ja puolen tunnin kohdalla - 225 astetta, keskitaso ja vartti. Annoin jäähtyä viiden minuutin ajan - sinä aikana siivutin tomaatit ja hoidin salaatin. 

Leivinarkilla oleva mausterasva ja karamellisoitunut sokeri kannattaa sekoittaa palojen joukkoon juuri ennen leipien täyttämistä. Mitään ei heitetä hukkaan. 

600 grammaa paistileikettä on täydellinen määrä kuuteen taskuun. Laitoin jogurttisoosia 2 rkl leipää kohden - ensimmäisen pohjalle, toisen päälle. Järjestyksellä ei väliä, mutta tykkään tästä - jogurtti, salaatti, tomaatti, kana, jogurtti.

Mausteinen ei nappaa? Tämä riisuttu marinadi sytyttää jokaisen - 0,5 dl öljyä, 0,3 dl sitruunamehua, 3 tl fariinisokeria, 3 tl paprikajauhetta, 1,5 tl sipulijauhetta, 1,5 tl suolaa, 1 tl savupaprikajauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, 0,5 tl rouhittua mustapippuria, 0,5 tl cayennepippuria. 

Sopiva määrä jogurttia 600 gramman kanalle on tietenkin 300 grammaa. Tein kuitenkin reilumman satsin, sillä ystävä halusi dipata tuohon myöhemmin kurkkutikkuja. 

Seuraavana päivänä uudelleenlämmitin kanoja mikrossa kuvun alla kahden minuutin ajan. En täydellä teholla, vaan toiseksi kuumimmalla, joka on aika lailla keskilämmön ja maksimin välistä. 

Ruohosipulin voi jättää pois ja ottaa tilalle punasipulin - salaatin ja tomaatin seuraksi. Marinadissa sitruunamehun voi vaihtaa punaviinietikkaan (0,25 dl). 

Voiko kanaa marinoida kauemmin? Totta kai, kunhan et ylitä 24 tuntia. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Eroottinen chorizopasta
  • 2 0 Chimichurri rojo
  • 1 0 Jamaikalainen kanapiirakka
  • 1 0 Piri piri -kana
  • 2 0 Karibialainen kanakastike
  • 1 0 Aasialainen BBQ-nyhtökana

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään