Punainen thaicurry

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kana
0,25 dl Öljyä
800 g Kanan jauhelihaa
2 tl Suolaa
Kastike
0,75 dl Öljyä
114 g Pirkan punaista currytahnaa
4 tl Spice Upin inkivääritahnaa
4 Valkosipulinkynttä
1 tl Cayennepippuria
400 g Kookosmaitoa
8 dl Kanalientä (liemikuutio)
6 tl Sokeria
0,25 dl Santa Marian kalakastiketta
400 g Suomalaisia pakasteherneitä
2 Limen mehu
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä

Jaa resepti

Ohje

50 reseptiä täyteen. Ei ole tullut helpolla, voin sen sanoa. 

Julkaisin tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana peräti kuusi reseptiä, joissa oli riisiä. Niissä suolaprosentti oli keskimäärin 0,67. Tähtäsin samoihin lukemiin tässä ruuassa - tuli odotetusti herkullista. 

Vaikka purkissa oli kolmasosa chiliä ja siihen päälle vielä cayennepippuria, jäi kastike silti lempeäksi. Öljy, sokeri ja kookosmaito pehmensi tehokkaammin kuin odotin. Lisäksi currytahna oli odotettua kesympää.

Jos haluat reilua lämpöä, tuplaa cayennen määrä. Jos haluat mediumia, laita 1,5 tl. Cayennen tilalla voi käyttää todella tulisia chilejä, mutta niiden sopivista määristä en osaa sanoa mitään. Sinä tiedät paremmin. 

Käytin Maggia, jonka pakkauksen oikeassa alakulmassa näkyy keltainen kastike. Jos liemikuutio ei kelpaa, käytä tilalla 0,25 dl Kikkomanin soijakastiketta (16,9 %).

Ota jauhelihat huoneenlämpöön ja valmista ne puolen tunnin päästä. Paista proteiini mehevän kypsäksi kahdessa erässä. Sillä välin ehtii hienontamaan valkosipulinkynnet ja tekemään kanaliemen valmiiksi. Siirsin kanat rasioihin kannen alle.

Herättelin currytahnaa öljyssä maltillisella lämmöllä kolmen minuutin ajan. Lusikoi inkivääri ja sekoita se joukkoon. Odota minuutti ja lisää valkosipuli sekä cayenne. Sekoita, näille riittää minuutti. Kanaliemen ja kookosmaidon vuoro. Kaada jauhelihat kastikkeeseen. Mausta sokerilla ja kalakastikkeella. Sekoita tasaiseksi. 

Kiehauta, laske 1/6:een ja jätä kannen alle hautumaan riisin valmistumisen ajaksi. Kun riisi on valmista, lisää pakasteherneet liemeen. Kiehauta kastike, lämpö 1/6:een ja jätä kannen alle kolmeksi minuutiksi. 

Siinä ajassa ehtii hoitamaan limet. Kolme minuuttia kulunut - lämpö pois, kastike sivuun, limemehu mukaan, sekoita tasaiseksi. Annostele ja ääntä kohti. 

Limettien yhteispaino oli 175 g. Vähintään 160 g, korkeintaan 200 g. Avattu inkivääritahna säilyy jääkaapissa laadukkaana kuukauden ajan. Sopiva määrä keittämätöntä riisiä tähän reseptiin - 9 dl.

Cayennepippurin voi vaihtaa tuoreisiin medium chileihin. 1 tl cayennea = 3 medium chiliä (60 g).

Kastikkeesta tuli tarkoituksella ohutta, mutta voit tehdä siitä halutessasi vähän paksumman käyttämällä vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 2 Punainen thaicurry
  • 1 0 Piri piri -kana
  • 0 0 Keltainen thaicurry
  • 0 0 Kookoskanakastike
  • 1 0 ”Vihreä” kukkakaali-kanakeitto
  • 0 0 Nopea chili-limekana

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään