Aasialainen BBQ-nyhtökana

4 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

600 g Kanan paistileikettä
0,75 dl Aroin soijakastiketta (12 %)
0,25 dl Valkoviinietikkaa
4 rkl Fariinisokeria
4 rkl Ketsuppia
6 tl Spice Upin sambalia
3 tl Spice Upin inkivääritahnaa
3 tl Worcesterkastiketta
3 tl Tomaattisosetta
4 Valkosipulinkynttä
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
Suolatonta jasmiiniriisiä
Sitruunaista kaalia

Jaa resepti

Ohje

Suolaista, makeaa, hapanta, umamia, karvasta. Tässä ei kannata lähteä pelleilemään vähärasvaisilla kanan osilla. Ei mitään pikaruokaa, mutta onneksi töitä on vähän ja kärsivällisyys korkealla tasolla.

Tarjoa aasialainen bbq-kana suolattoman jasmiiniriisin sekä sitruunaisen kaalisalaatin kanssa. Hapan ja rapea kaali tuo mahtavaa vastapainoa makealle ja supermurealle kanalle.

Tällä kertaa en kuitenkaan jaksanut tehdä riisille ja kanalle salaattia, joten viimeisteltiin ystävän kanssa annokset lopulta limelohkoilla. 80 gramman lime on sopiva reseptin neljään annokseen. Ajoi saman asian, tosin rapeus puuttui.

Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mittaa mausteet kulhoon, hienonna (tai puserra) valkosipulinkynnet ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Aseta paistileikkeet vuokaan ja käännä uuni 150 asteeseen. Kaada kastike kanojen päälle. Peitä hyvin foliolla. Ei löytynyt ritilää, niin laitoin vuoan pellin päälle.

Kun uuni on lämmennyt, siirrä vuoka keskitasolle. Laske kahden tunnin kohdalla 120 asteeseen. Tunti lisää eli kana on uunissa yhteensä kolme tuntia. Valmista salaatti heti lämmön laskemisen jälkeen.

Heitä uloin lehti mäkeen. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi ja huuhtele niitä hetki kylmän veden alla. "Täydelliset" määrät 600 g kaaliin - 1 tl suolaa, 1 tl sokeria ja 0,5 dl tuoretta sitruunamehua. Mittaa sekaan myös öljyä. Tässä toimii loistavasti tumman paahdetun seesamiöljyn ja miedon öljyn sekoitus - molempia 0,25 dl. Sekoita ja vie jääkaappiin. Aloita riisin valmistaminen 25 minuuttia ennen loppuvihellystä.

Kolme tuntia täynnä - ota uunista ja aloita heti nyhtäminen kahdella haarukalla. Sekoita ja anna kanalle hetki imeä itseensä kastiketta. Kokoa annokset niin, että riisiä ja kanaa on saman verran. Viimeistele raikkaalla kaalisalaatilla. Jos sitä ei ole, toimii sitruslohkon mehu loistavana korvikkeena.

Spice Upin sambalin voi huoletta vaihtaa toiseen soosiin - esimerkiksi Pirkan srirachaan (3 tl). Chilikastikkeen voi korvata myös cayennepippurilla (1 tl). Jos päädyt chilijauheeseen, nosta soijakastikkeen määrää teelusikalla jotta suolaprosentti pysyy samana.

Kaalin tilalla toimii mainiosti myös höyrytetty parsakaali. Oikeastaan ihan sama minkä lisukkeen teet - kunhan muistat suolan, hapon ja rasvan. Riisin ja kanan viimeistelyyn meni siis yksi lime, mutta jos mukana olisi ollut 600 g höyrytettyä parsakaalia, olisi limeä tarvinnut 1,67 kertaa enemmän. 

Haluat annoksesta kauniimman? Vihreän ja punaisen yhdistelmä toimii aina - viimeistele kevätsipulilla ja puolitetuilla minitomaateilla.

Reseptin sambalin voi korvata myös hienonnetulla medium chilillä (60 g). Nyhtökanan paino nousisi tämän muutoksen myötä sen verran, että soijakastiketta täytyisi korottaa kahdella teelusikalla.

Salaatinkastikkeeseen voi laittaa öljyn, sitruunamehun, sokerin ja suolan lisäksi myös todella hienoksi raastettua sitruunankuorta makua syventämään. Se on karvasta, joten pieni määrä riittää (0,5 tl). Huuhtele sitruuna ennen käyttöä kylmän veden alla.

Sopiva määrä keittämätöntä riisiä tähän reseptiin - 3 dl. Ruuan suolaksi tulee lopulta 0,77 %.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Korealainen jauhelihapizza
  • 1 0 Piri piri -kana
  • 5 3 Aasialainen grillikasleri
  • 2 0 Karibialainen kanakastike
  • 0 0 Korealaiset nyhtökanaleivät
  • 0 0 Kanaviillokki

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään