11 877
11 877

Spaghetti alla Carbonara

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

Bronssipuristettua spaghettia
3 L Vettä
Karkeaa merisuolaa
2 Kpl Kananmunaa, joista yksi vain keltuainen
Mustapippuria
Pecorino- juustoa hienoksi raastettuna
40-50 G Guanciale

Jaa resepti

Ohje

Tämä on italiailainen klassikko, mutta jostakin syystä täysin väärin ymmärretty maailmanlaajuisesti. 

Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja tämä on nopea pasta tehdä. Alle 15 minuutin ruoka on pöydässä. Ruokailijat odottavat pastaa, pasta ei odota ruokailijaa.

 

Että pysyt aikarajoissa, niin pidä työvaiheista kiinni. Myöskin käytän keittämiseen induktiota, joka on nopea. 

Laita vesi pastalle kiehumaan. Älä lisää suolaa vielä, koska se hidastaa veden tuomista kiehumispisteeseen. Valitse laatupasta, joka on tehty bronssikiekoilla. Itse käytin GENTILEn spaghettia. Heti, kun vesi kiehuu, lisää pasta kiehumaan. Leikkaa guanciale 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi ja sitten ohuiksi suikaleiksi. Aseta kylmälle pannulle aseta levy ensin kuumalle ja kun kuulet paiston ääntä, laske lämpöä keskilämpöön ja käännä guabcialea. Nyt sitten riko kananmuna kulhoon ja lisää siihen yksi keltuainen. Vatkaa hyvin rikki, lisää raastettua pecorinoa ja mustapippuria myllystä. 

Kun guanciale on saanut väriä (ei pekonirapsakka), lisää aavistus pastan keitinvettä, joka pysäyttää ruskistamisprosessin. Spaghettin pitäisi olla kuuluisa al dente. Nosta pannulle. Lämpö pois ja pois levyltä kokonaan. Sekoita ja laske normaalisti 10 koko ajan sekoittaen - näin lasketaan lämpötilaa niin, ettei kananmuna kokkeloidu lisätessä. Nyt lisää kananmuna-juustoseos hyvin sekoittaen. Jos tuntuu "kuivalta", lisää aavistus pastan keitinvettä. 

Kuten huomaatte, ainoa lisätty suola on pastan keitinveteen. Muuten en ole lisännyt suolaa ollenkaa, jota käytetään aina oman maun ja terveyden mukaan. Juusto ja guanciale tuovat jo tarpeeksi suolaa + tarvittava pastan keitinvesi...

Laita esille, raasta pecorinoa päälle ja hyvää ruokahalua.. 

 

Kuten huomaatte, tähän ei kuulu kinkkua, pekonia tms. Ei sipulia, valkosipulia, ei yrttejä missään muodossa, eikä sitä kermaa... 

 

Helsinki 04.05.2022

FM/FutoMaki

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Perinteinen resepti Italian Latiumin alueelta...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään