Carbonara

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

250 g pastaa (spaghetti tai linguini)
3 kpl kananmunia
noin 150 g Pecorino Romano juustoa (vaihtoehtoisesti puolet Pecorinoa ja puolet Parmigiano-Reggianoa)
200 g guancialea (voi korvata tarvittaessa pancettalla. Ei pekonia)
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Kyseessä on autenttinen carbonara. Oikeaan carbonaraan ei tule kermaa (kastikkeesta tulee oikein tehtynä kermaista ilman kermaa), valkosipulia tai sipulia. Carbonara vaatii vain nämä viisi mainittua ainesosaa.

Ainesosien määrät ovat ohjeellisia, niissä voi joustaa.

1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja kun vesi kiehuu, lisää ripaus suolaa, ja keitä pastasta al dente pakkauksen ohjeiden mukaan. Usein noin 10 minuuttia. 

2. Samalla riko kulhoon kaksi kokonaista kananmunaa ja kolmannesta kananmunasta keltuainen, ja sekoita. Tämän jälkeen raasta Pecorino Romano (ja mahdollisesti Parmigiano-Reggiano) juusto hienoksi kulhoon kananmunien sekaan. Sekoita kunnes seoksesta tulee yhtenäistä.

3. Paista guanciale (tai pancetta) pannulla. Älä missään nimessä käytä öljyä, guancialesta tai pancettasta irtoaa runsaasti rasvaa. Älä myöskään korvaa guancialea (tai pancettaa) pekonilla. Molempia löytyy kyllä suomesta ja pekonista ei irro tarpeeksi makua hyvään carbonaraan.

4. Kun guanciale on valmis, lisää kiehuvasta pastavedestä suunnilleen 50ml keitinvettä pannulle rasvan ja guancialen sekaan hieman ennen pastan lisäämistä pannulle. Kun pasta on kiehunut, kaada vesi pois lävikön kautta. Tämän jälkeen lisää pasta pannulle ja sekoita.

5. Seuraavaksi ota lämpö pois pannulta ja kaada hetken päästä kananmuna/pecorino seos pannulle pastan ja guancialen sekaan. HUOM! Tässä tulee olla tarkkana että pannu ei ole liian kuuma. Kananmunaseoksen tulee kypsyä aavistuksen pastassa jäljellä olevan lämmön myötä, mutta se ei saa kypsyä liikaa. Näin carbonarasta tulee herkkullisen kermaista. Mikäli kananmunaseos pääsee kypsymään liikaa, lopputuloksena on kuivaa munakokkelipastaa.

6. Lisää carbonaraan runsaasti mustapippuria.

Annostele pasta lautasille ja raasta lopuksi päälle vielä Pecorino Romanoa ja lisää vielä ripaus mustapippuria.

Näin saat helposti tehtyä oikean Italialaisen carbonaran.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään