My Style kiinalainen ”Tomaattia & Kananmunaa”

Reseptiä katsottu 651 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 Kpl Kananmunaa
2 Rkl Auringonkukkaöljyä
Suolaa
2 Tl Väkiviinaetikkaa
Kevätsipulin valkoista vartta
1 Rkl Auringonkukkaöljyä
2 Isohkoa Kypsää tomaattia
1/2 Kanaliemikuutio
2 Rkl Ketsuppia
1-2 Rkl Perunajauhoja
1-2 Rkl Vettä

Ohjeet

My Style- reseptreisssäni tarkoittaa aina omaa näkemystä perinteisimmästä reseptistä. Se ei ole "Paras ikinä", "Kaikkien tykkäämä", "Maailman paras", puhumattakaan "Aito"... Annan raaka-aineiden ja erilaisten keittämistyylien ja -tekniikoiden puhua puolestaan... Hyvää kokkaamista kaikille!!!

Pese tomaatit ja kevätsipulit. Leikkaa tomaateista kara pois ja leikkaa karkeiksi kuutioiksi. Erota kevätsipulista valkoinen ja vihreä osa erilleen. Leikkaa valkoinen osa diagonaalisesti hiukan karkeammaksi palaksi ja leikkaa vihreä osa hienoiksi renkaiksi. 

Riko 2 kananmunaa (M- koko) syvälle lautaselle, kulhoon tai kahvimukin. Riko rakenne hyvin haarukalla, lisää etikka ja suolaa oman maun ja terveyden mukaan - sekoita hyvin. Kuumenna pannu, lisää öljy ja paista kananmunaseos. Ota pannulta syrjään, lisää öljyä ja paista kevätsipulin valkoisia varsia. Lisää minuutin kuluttua tomaatit ja sekoita lyhyesti. Mausta murskatulla liemikuutiolla, ripauksella suolaa oman maun ja terveyden mukaan, sekä ketsupilla. Anna minuutin verran kiehahtaa ja sekoita tässä välissä perunajauhot veden kanssa. Lisää suuruste kahdessa osassa sekoittaen, että suurus jakautuu tasaisesti tomaatteihin. Lisää kananmunat sekoittaen ja loppu suurus. Kiehauta ns. "ylös" ja lisää puolet kevätsipulin vihreästä osasta. Sekoita, laita esille ja ripottele loput kevätsipulista päälle. 

Hyvää Ruokahalua!

FM/FutoMaki

Skopje, 13.04.2021


Kommentit

FutoMaki
蕃茄炒蛋 (Fānjiā chǎo dàn ), kuten tätä Kiinassa mm. kutsutaan, kuuluu kategoriaan ”lohturuoka” - Tätä tehdään paljon myös Taiwanissa... Omassa annoksessani jätin kananmunan melko pehmeäksi, jolloin se rikkoutui tomaatteihin pienemmiksi paloiksi... Vaikuttaa annoksen ulkonäköä silmälläpitäen hiukan ”sotkuiselta”, mutta maku oli mainio...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.