Casserole Diots de Savoie

Reseptiä katsottu 1 414 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Liha:
16 Kpl Maustamattomia kanansiipiä (4kpl/syöjä)
2 Rkl Voita
Liemi:
1 Nappi Naudanlihafondia (kysy merkkiä yksityisviestinä)
6 Dl Vettä
3 Kpl Laakerinlehteä
1 Tl Rouhittua mustapippuria
Juurekset / Kasvikset:
Palsternakkaa
Porkkanaa
Selleriä
Purjoa
Perunaa
Makkara:
4 Kpl Diots de Savoie
Lopuksi:
1 Tetra Valkoisia papuja suolaliemessä
150 G Lehti- tai mustakaalia
Suolaa maun ja terveyden mukaan
1 Keskikokoinen Sipuli
2 Tl Kuivattua lipstikkaa

Ohjeet

Kuori sipuli ja leikkaa keskikokoisiksi kuutioiksi. Saavat erottua ruoassa. Mittaa vesi kattilaan ja lisää fondi, sipuli, laakerinlehdet ja mustapippuri - laita kiehumaan.

Laita paistinpannu levylle ja lisää voi heti pannulle. Käännä levy ensin täysille, aseta voin sulettua siivet pannulle vierekkäin, EI päällekkäin ja aloita paistaminen. Voit laittaa kannen päälle, koska silloin kana alkaa myös ylhäältä kypsymään.

Paistamisen aikana kuori juurekset ja perunat. Yhteismäärä on n. 800 g eli 200g/ruokailija. Missä suhteessa, on kokkaajan itsensä päätettävissä. Nyrkkisääntö on 40% perunaa ja 60% jakautuu sitten muiden kesken, eli melkein puolet on peruna. Kuutioi juurekset 1/2 cm kuutioiksi ja peruna hiukan isommaksi. Kun olen sillä tuulella, niin 50% perunaa on ihan OK.

Kun siivet ovat saaneet väriä, käännä ja ruskista myös toiselta puolelta. Nosta siivet liemeen, mutta säästä rasva ja paista juurekset, sekä perunat pannulla kevyen ruskeaksi ja lisää siipien päälle. Sekoita ja anna kiehua 10 minuuttia. Tee makkaroihin kauttaaltaan hiukan reikiä, etteivät poksahda/halkea kypsentäessä.

Kaada valkoiset pavut siivilään, huuhtele hyvin ja anna valua. Ota lehtikaalista paksu ruoti pois ja revi palasiksi. 

Lisää 10 min keittoajan jälkeen makkarat, sekä kämmenellä peukalolla heraistu kuivattu lipstika pataan/kattilaan. Katso, että pata porisee hiljalleen ja lisää vettä, jos on pakko. Anna makkaroiden kiehua 10 minuuttia ja lisää pavut. Keitä 5 minuuttia ja lisää lehtikaali keittäen korkeintaan 3 minuuttia.

Nestettä säätelemällä tästä saa tietysti keittoa, jolloin lisätään 1 x Buljonki- yksikkö/4 dl vettä.

Tarkista maku sekoituksen jälkeen ja lisää suolaa oman maun ja terveyden mukaan. Itse en lisännyt, koska voissa oli suolaa, makkaroista tulee suolaa ja käyttämäni fondi on suolaista... 

Heti tarjolle ja hyvää ruokahalua!!!

Diot- makkara on pyökkisavustettua, ranskalaista makkaraa, josta löytyy paikallisia variaatioita...

Savoie on Ranskan Alpeilla ja sijoittuu Lyonin, Sveitsin Geneven ja Italian Milanon kolmikulmaan.

Makuja on haettu vahvasta naudanfondista, kanasta ja savustetusta porsaanlihamakkarasta. Makuihin on yhdistetty perinteiset ”suomalaiset” juurekset ja luontaisena aromivahventeena/Umami on kuivattu suomalainen lipstikka tai kansanomaisesti liperi. 

Jos haluaa nostaa annoksen aivan toiselle tasolle, niin poista lehtikaalista lehtiruoti ja friteraa puolen kämmen kokoisia lehtipaloja +180C asteisessa uppopaistoöljyssä, sekä valuta hyvin  pataan päällä ja asettele annoksen/vaadin päälle juuri ennen tarjoilua. Näin pataan voi laittaa kypsennettäessä vähemmän lehtikaalia, mutta näin saadaan myös samasta tuotteesta kaksi täysin erilaista makumaailmaa harmonisoimaan keskenään...

Tuo sipuli pitää siirtää omalle kohdalleen, mutta mobiilissa ei voi nostaa tai en van pysty ja osaa... Kotikonella sitten paikoilleen... 

Kummallista kylläkin, että Ruokavalion valintani muuttuivat tuossa korjausten välissä, ilman omaa muuta tekemistä...

Turku 04.10.2019


Kommentit

FutoMaki
Tämä olisi ollut kilpailuannokseni, jos olisin kerinnyt vain tekemään, mutta maukasta tästä tuli näinkin... Huomenna tarjoilen tätä yhdelle Kotikokki- ystävälle täällä Turussa, kun majailen toisen Kotikokin asunnossa, joka asuu kaukomailla... 😉😉🥳🥳😘😘😂😂

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.