Mortadella-Pastasalaatti

Raaka-aineet

vetä
karkeaa merisuolaa
Makarona Tubetti Rigatoni- pastaa
Kasvikset:
Valkoisia salkopapuja
Herneitä
Porkkanaa
Kastike:
Majoneesia
Jughurttia
Fleur de Sel- suolaa
jauhettua mustapippuria
Vegetaa
Sharena Sol
Sitruunamehua
Muu:
Lehtipersilja

Jaa resepti

Ohje

Tubetti Rigatoni... kielellinen kysymys, mutta lukee paketin kyljessä... Valmistettu Serbiassa... Muoto ja koko sopivat kuitenkin mainiosti salaattiin - sen minulle tärkeintä ja sen jokainen päättää ihan itselleen.

 

Vesi kiehumaan pastaa varten, mutta ilman suolaa, koska se hidastaa veden tuomista kiehumispisteeseen.

 

Tässä välissä kuori ja raasta porkkana. Itse saastoin melko hienoksi raaasteeksi. Saa olla karkeaampaakin. Keitä pasta al denteksi. Valuta, laita samaan kattilaan vesi kiehumaan, eedelleenkin vielä ilman suolaa vihanneksille ja huuhtele pasta - Yleensä pastaa ei huuhdella, mutta tässä tapauksessa kyllä.

 

Tässä välissä valmista kastike. Sekoita majoneesia ja jughurttia haluamassasi suhteessa. Mitä enemmän jughurttia, sitä löysempää ja hapokkaampaa kastikkeesta tulee. Mausta kuten haluat, mutta pidä tasapaino ja maltillisuus mielessä. Ripaus sitruunaa ei tee pahaa, mutta ei ole välttämätön. Maista ja maista ja muista, että mortadella on jo suolaista ja pasta, sekä kasvikset on keitetty suolaisessa vedessä. Suolaa aina oman maun ja terveyden mukaan. 

 

Muista välissä, kun vesi kiehuu lisää suolaa ja pakastekasvikset. Kiehauta 2-3 minuuttia, valuta siivilässä ja laita jääveteen jäähtymään. 

 

Leikka mortadella suikaleiksi ja mahdollisimman pitkiksi. Valuta kasvikset hyvin - kukaan ei halua vetisiä kasviksia. 

 

Hienonna persilja vasta tuoreena nyt ja aloita kasaaminen. Ensin pasta ja sekoita hiukan kastiketta, sekoita hyvin. Näin kastike menee myös pastan sisälle ilman esteitä ja tuo näin kosteutta salaattiin. Siksi haen tiettyä rakennetta kastikkeelle. Lisää kasvikset joiden osuus on minulla aikalailla 1:1. Mortadellan määrä on painoltaan vain 15% massasta, mutta ohueksi ja pitkäksi leikattuna se näyttää niin pajon enemmältä ja sitä on koko saalaatin läpi kaikkialla. Lisää persilja ja mortadella, sekoita hyvin. Lopuksi tarvittaessa, jos kuitenkin löysähköä (mistä syystä ikinä) lisää vain majoneesia ja sekoita, kunnes rakenne on tarjoiluun oikea... 

 

Salaatin tulisi tarjoillessa olla kylmää, joten kastikkeen määrä ja rakenne ratkaisee. Kukaan ei halua pöpöjä, mutta kuka haluaa liimaista "jotakin massaa"? Paljon puhuttu yhdestä salaatista - Esille ja syömään...

 

Hyvää Ruokahalua!

 

FutoMaki/FM

 

Skopje 07.07.2022

 

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Juustoinen Perunasalaatti
  • 5 3 Merellinen Perunasalaatti
  • 5 1 Mansikkamalja
  • 6 3 Unohdettu Perunaherkku
  • 2 2 My Japanilainen Perunasalaatti
  • 5 3 Pekoni-Pinaatti-Perunasalaatti

Kommentit

FutoMaki
Pastasalaatti kevyemmin...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään