24 143
24 143

Bolognese

5 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

800 g Naudan jauhelihaa
2 rkl Oliiviöljyä
2 Porkkanaa
2 Habaneroa (HUOM! valinnainen)
4 Valkosipulinkynttä
2 Selleriä
1 Iso sipuli
dl Punaviiniä
1 prk Tomaattimurskaa (Mutti)
1 prk Tomaattisosetta (Mutti)
2 kpl Naudanlihafondia
1 tl Suolaa
2-4 oksaa Tuoretta timjamia
2-4 kpl Laakerinlehtiä
1 puska Basilikaa (Katso ohjeen lopusta kohta "EDIT")

Jaa resepti

Ohje

Tässä on hitusen miksattu versio Marco Pierre Whiten Bolognesesta, josta videolinkki ohessa. Kaikkiin aiemmin tekemiini kastikkeisiin verrattuna tämä on yksinkertaisin ja ajattelin jakaa oman versioni täällä. Käytin tapojeni mukaan taas chiliä melko runsaasti, joten aivan kirjaimellisesti tätä ohjetta ei tarvitse noudattaa. Lisäsin tähän annokseen kuvassakin näkyvät kaksi eriväristä habaneroa, jotka eivät olleet sieltä pienimmästä päästä. Poistin kuitenkin siemenet ja siemenkiinnikkeet laskeakseni hieman tulisuutta. Tämä resepti toimii varmasti myös ilman chiliä.

Silppua porkkanat, sellerit ja sipuli pieneksi hienoksi silpuksi. Valkosipulit voi puristaa tai silputa myös pieneksi. Lämmitä reipas määrä oliiviöljyä pannulla ja lisää kasvikset. Anna paistua hetken ja lisää liha joukkoon. Jos käytät chiliä niin lisää chilit lihan kanssa, jolloin käry ei iske hengitysteihin niin voimakkaasti kuin chilien laittaminen muiden kasvisten mukana. Kun liha alkaa kypsyä niin lisää joukkoon reipas loraus punaviiniä (oma määräni on vain karkea arvio, joten suosittelen vilkaisemaan ohessa olevan Marcon videon). Sekoittele ja lisää joukkoon tomaattimurska sekä tomaattisose. Lopuksi lisää joukkoon fondi ja anna sen sekoittua. Tarkista maku ja lisää toinen fondi jos siltä tuntuu. Lisää myös suola, timjaminoksat sekä laakerinlehdet. Sekoita ja jätä miedolle lämmölle hautumaan reiluksi tunniksi.

Tarjoile pastan kanssa tai käytä lasagnen väliin. Itse lisäsin päälle hieman parmesaania. Tulisuus oli omaan makuuni melko sopiva, mutta chilien määrän olisi hedelmien koon puolesta voinut jättää yhteen.EDIT:

Tein tästä myöhemmin myös sellaisen version, että laitoin sellerin, porkkanat, valkosipulin, chilin, tomaattimurskan ja kokonaisen yrttipuskan basilikaa tehosekottimella hienoksi. Paiston vain sipulin ja jauhelihan pannulla, jonka jälkeen lisäsin hienoksi sekoitetun yrtti-kasvis-muhennoksen mukaan. Laitoin myös ripauksen hyvää oliiviöljyä mukaan tehosekottimeen. Basilika on yksi suosikkiyrteistäni ja tätä oli pakko kokeilla myös sen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään