Indian Red Curry

Reseptiä katsottu 12 689 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
750 g kanan suikaleita
2 rkl Rypsiöljyä paistamiseen
1 kpl Iso punasipuli
1 rkl Garam Masala
1 tl Kurkumaa
1 rkl Paprikajauhetta
2 tl Juustokuminaa
1 rkl Inkivääriä raastettuna
1 prk Turkkilaista jugurttia (200g)
Suolaa maustamiseen
4 kpl Kaupan punaisia chilejä
10 kpl Guizhou Longhorn chilejä kuivattuina
8 kpl Valkosipulinkynsiä
1 dl vettä
1 Puska tuoretta Korianteria

Ohjeet

Tämä on kopioitu resepti http://www.yummytummyaarthi.com/2015/06/spicy-indian-red-chicken-curry-recipe.html

Olen muutamia kertoja yrittänyt tehdä intialaisista ravintoloista tuttua kanacurrya, mutta epäonnistunut poikkeuksetta. Jaan tämän yrityksen hieman siinä toivossa, että saisin kuulla mitä teen väärin. Oma reseptini poikkeaa hitusen alkuperäisestä, mutta suurin ongelma onkin väri.

Valmistin marinadin seuraavista aineksista:

- Garam Masala

- Paprikajauhe

- Kurkuma

- Juustokumina

- Inkivääri

- Jugurtti

Tämä seos laitetaan kanan kanssa marinoitumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi tai kuten itse tein niin vuorokaudeksi. Ota seos kuitenkin huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.

Pistä valkosipulit ja chilit tehosekoittimeen ja lisää n. 1dl vettä. Alkuperäisessä reseptissä on 10-15kpl kuivattuja Kashmiri chilejä, joten sovelsin tätä hieman ja pistin 4kpl tuoreita kaupan chilejä ja 10kpl itselläni kuivumassa olleita pitkiä Longhorn chilejä. Chilien määrä tässä reseptissä on niin suuri, että painopiste kannattanee pitää miedommissa chileissä ja lisätä tulisempaa sitten myöhemmin mikäli sellainen miellyttää.

Kokkauksen alussa sipuli silputaan ohuiksi suikaleiksi ja paistetaan pannulla öljyssä kunnes siihen alkaa tarttua hieman väriä.

Lisää marinoidut kanansuikaleet pannulle ja anna paistua kunnolla. Kun nestettä on jonkin verran jo päässyt haihtumaan niin lisää valkosipuli-chili-seos tehosekottimesta mukaan. Alenna lämpöä (itse siirryin kutoselta kakkoselle) ja laita kansi päälle. Anna hautua n. 5 minuuttia ja sen jälkeen lisää pilkottu korianteri mukaan. Sekoita hyvin ja ruoka on valmista.

Tarjoile Naanleivän ja basmatiriisin kanssa.

Tällä reseptillä sain oikein maistuvan ruuan aikaiseksi, mutta kuten kuvasta ja jakamastani alkuperäisestä reseptistä voi huomata niin nimen mukainen punaisuus loistaa poissaolollaan. Missä menin vikaan?


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.