Sticky Ribs eli tahmaiset ribsit

Reseptiä katsottu 2 055 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kg Possun ribsejä eroteltuna
oliiviöljyä
Merisuolaa ja mustapippuria
3-4 kynttä Valkosipulia
5 cm Inkivääriä
1-2 rl chiliä
1 tl Sichuanin pippuria
2 kpl tähtianista
4 rl hunajaa
150 ml soijaa
2-3 rl riisietikkaa
300 ml Shaoxin riisiviiniä tai keskikuivaa sherryä
5 kpl kevätsipulia
400 ml kanalientä

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

 

Mausta ribsit suolalla ja pippurilla ja painele mausteet ihan reilusti lihaan kiinni. Heitä ribsit pannulle (mieluiten uunivuoka jota voit käyttää myös liedellä) ja paista 5-10 minuuttia oliiviöljyssä niin, että niihin tulee väriä.

Lisää valkosipuli, inkivääri, chili, Sichuanin pippuri, tähtianis sekä hunaja. Paista 2 minuuttia niin, että hunaja alkaa karamellisoitua. Lisää soijakastike, riisiviini (tai sherry) sekä riisietikka ja anna kiehahtaa ja kiehua noin 1 minuutin ajan. Testaile millaisia makuja alkaa tulla, jos on hyvää niin heitä vielä sekaan sipulit sekä kanaliemi ja laita koko komeus uuniin.

(Jos teit tämän kaiken pannulla niin kuin allekirjoittanut, niin nyt olis aika siirtää ribsit kastikkeineen uunivuokaan, joka on tietenkin jo esilämmitetty uunin lämmetessä).

Koko homma on tunnin uunissa ja puolessavälissä käännetään ribsit ympäri.

Kun paisto on tehty, otetaan tämä kaikki uunista uudelleen liedelle ja paistetaan 8-10 minuuttia kunnes kastikkeesta tulee tahmaista ja siirappista. Kääntele ribsejä soosissa niin, että kaikki on kunnolla peittyneet siihen. Ja ei kun ääntä kohden.

Voi säilöä jääkaapissa myös seuraavaan päivään ja maut sen kuin paranevat.

Ohje on Gordon Ramsaylta pöllitty ja aivan törkeän syntinen herkku. Tässä linkki videoon, jossa herra tekee koko homman: https://www.youtube.com/watch?v=KgOBAWbkq5Q


Kommentit