Baby Ribs

Reseptiä katsottu 7 670 kertaa
2 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Ribsit
1,2 kg possun ribsejä
3 kpl varsisellerin verso
4 kpl valkosipulin kynsi
1 kpl omena
2 kpl appelsiini
10 kpl salvian lehti
3 dl appelsiinimehu
10 dl olut
1 rl tabasco
2 rl merisuola
vesi
Barbecue kastike
250 g paseerattu tomaatti
50 g tomattipyre
4 rl fariinisokeri
2 rl viinietiikka
2 rl öljy
4 kpl valkosipulin kynsi
1 kpl Sipuli
2 tl sinappi
1 rl tabasco
2 rl Worcestershire kastike

Ohjeet

Ribsien kypsennys keittämällä:

Irroita (revi) ribseistä sisäpuolella oleva kalvo ja leikkaa pidemmät rivit puoliksi. Lohko omena ja appelsiinit neljään osaan, puolita varsisellerit ja poista valkosipuleista kuoret. Laita kaikki ainekset isoon kattilaan ja lisää vettä, jos olut-appelsiinimehu ei riitä peittämään aineksia. Keitä n. 1h-1½h niin, että lihat pysyvät ehjinä mutta tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.

Barbecue kastike:

Pilko sipulit ja kuulota öljyssä. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja hauduta 20-30min. Kastikkeen paksuutta voi säädellä paseeratulla tomaatilla.

Grillaus:

Nostele keitetyt lihat päällekkäin astiaan marinoitumaan, niin että kastiketta tulee jokaisen lihan molemmille puolille. Marinoinniksi riittää 10-30min, samalla voi lämmitellä grillin. Grillaa ribsejä niin, että ne saavat reilun rusketuksen ja  kastike kärähtää kiinni lihoihin. Jos lihat oli jäähtyneet ennen grillausta, niin varmista, että ne lämpiävät grillissä.

Huom!

Lihat voi keittää edellisenä päivänä. Tällöin niiden syömäkuntoon saattaminen on todella nopea toimenpide. Barbecuesoosin sokeri palaa herkästi kuumassa grillissä ja ylikypsäksi keitetyt ribsit hajoavat grillatessa. Keitinliemen ja kastikeen tabascon voi korvata cayenne pippurilla, chilillä tai millä vaan tulisella mausteella. Oluena käytin normaalia kolmosolutta. Reilu kilo ribsejä riittää vain kahdelle nälkäiselle!


Kommentit

mite
Ekakerta tuli kokeiltua mökillä aidossa puuhiiligrillissä. Lihat tuli keitettyä pikkasen liian kypsiksi, niin rivit katkeilivat grillissä käännellessä ja soosi paloi kuumassa todella nopeasti. Muuten aivan älyttömän hyviä ribsejä. Vastaavia tuli syötyä ameriikassa oikeassa ribsiravintolassa.