Karitsan paahtopaisti

Reseptiä katsottu 7 705 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kotikokki
1 aikomus kokata

Ohjeet

Alkuperäinen ohje: http://aitoaarkiruokaa.fi/karitsaa/Tarvitset: 2 karitsan paahtopaistia (150-220gper pala ) 1,5tl suolaa (noin 7g) öljyä paistamiseen

Öljy-mausteseos: 1rkl kuivattua timjamia 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna 3rkl oliiviöljyä 1rkl vastarouhittua mustapippuria

Valmista näin: Suolaa karitsan paahtopaisti kaultaantaan ja laita pannu kuumenemaan. Lorauta pannulle hiukan öljyä ja paista karitsa joka puolelta, kunnes siinä on kauttaaltaan kaunis väri. Tässä kuluu noin 4 minuuttia.

Sekoita öljy-mausteseoksen ainekset yhteen ja valele seosta paiston jälkeen karitsan pintaan. Nosta paisti paistoastiaan yksinään tai bulgur-vihannespedille. Paista uunissa 140 asteessa noin 8-10 minuuttia. Jos sinulla on sisälämpötilamittari, voit täsmäkypsentää sisälämpötilan 54-57 asteeseen, oman mieltymyksen mukaan.

Nosta vuoka uunista ja odota vähintään 5 minuuttia, ennen kuin leikkaat lihan viipaleiksi. Huomioi leikatessa syiden kulkusuunta ja leikkaa poikkisyin. Syyt on helpompi tunnistaa ennen kypsennystä esimerkiksi siitä, miten rasva (valkoinen osa) kulkee syiden välissä.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

10154594871804457
http://aitoaarkiruokaa.fi/karitsaa/

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.