Karitsan paisti

Reseptiä katsottu 29 570 kertaa
Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kpl karitsan paisti luulla n. 2 kg
oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
kuivattua timjamia
paprikajauhetta
sitruunapippuria
sitruunan mehu

Ohjeet

Jos paisti on ollut pakkasessa ota se jääkaappiin 2-3 päivää ennen paistamista. Pese paisti ja kuivaa hyvin. Sekoita kaikki mausteet öljyyn ja sitruunan mehuun ja "voitele" liha sillä joka puolelta. Anna maustua ainakin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 170-175 asteiseksi. Laita paisti uunivuokaan ja sen päälle folio. Paista uunin alimmalla tasolla noin kaksi tuntia. Ota paisti pois uunista mutta anna olla folion alla niin kauan kun valmistat esimerkiksi kastikkeen.

Kastikkeen voi valmistaa paistoliemestä suurustamalla. Siivilöi liemi ja "kerää" pinnalta rasva pois. Lisää kermaa ja kiehauta. Kun neste kiehuu lisää suurustetta niin paljon että kastike on sopivan paksua. Mukaan voi rouhaista vähän pippuria.

Me söimme tätä islantilaisten "sokeriperunoiden kanssa". Ne valmistetaan pannulla, keitetyistä pienistä perunoista. Pannulla kuumennetaan tilkka öljyä ja 2-3 desiä sokeria kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Lisätään keitetyt perunat ja pari desiä maitoa. Sokeri ja maito sulautuvat yhteen ja siinä käänellään perunoita niin että ne ovat kauttaaltaan sokeriliemessä. Perunoita ei ole tarkoitus varsinaisesti paistaa mutta pannu saa olla aika kuuma koko ajan.


Katso Kotikokin videovinkki

Kommentit

MilaK
Helppoa ja maukasta, tyypillistä islantilaista lammasruokaa. Liha lensi tänne Suomeen Islannista asti :)