5 101
5 101

Gluteeniton tonnikalamakaronilaatikko

8 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

3 dl gluteenitonta makaronia
1 kpl kasvisliemikuutioita
400 g tonnikalaa
1 kpl sipulia
2 kpl kananmunia
5 dl maitoa
2 rkl oivariinia
200 g juustoraastetta
50 g aurajuustoa
4 kpl tomaatteja
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
2 tl ruohosipulia
2 tl oreganoa
2 tl paprikajauhetta

Jaa resepti

Ohje

Laita aluksi reilusti vettä kattilaan ja laita se levylle lämpiämään. Kun vesi alkaa kiehua, niin sekoita ensin yksi kasvisliemikuutio veteen ja sen jälkeen lisää makaronit veteen. Sekoittele alkuun hieman, ettei makaronit tartu kattilaan. Sen jälkeen anna niiden kiehua n. kymmenen (10) minuuttia. Makaronien kiehuessa voit valmiiksi pilkkoa yhden sipulin, avata tonnikalapurkit ja sekoittaa kananmunat sekä maidon ns. munamaidoksi. Laita myös hyvissä ajoin uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kun makaronit ovat valmiita, niin valuta niistä vesi pois. Sen jälkeen lisää kattilaan makaronien seuraksi pilkottu sipuli, tonnikala sekä mausteet (suola, mustapippuri, ruohosipuli, oregano ja paprikajauhe). Voit laittaa mausteita ohjetta enemmän, mikäli ne maistuvat sinulle. Tämän jälkeen sekoita aiemmin mainittuja aineksia kattilassa huolella. Voitele uunivuoka sisäpuolelta oivariinilla tai muulla voilla/rasvalla.

Täytä uunivuoka makaronitonnikalasekoituksella. Lisää vuokaan myös munamaito. Laita joukkoon myös reilusti juustoraastetta ja jonkin verran aurajuustoa. Lopuksi lisää laatikon päälle viipaloidut tomaattisiivut ja laita vielä niiden päälle hiukan juustoraastetta. Tämän jälkeen laita uunivuoka lämpimään uuniin. Anna laatikon valmistua ensin n. 45 minuuttia tasalämpöisessä uunissa, jonka jälkeen vaihda uuni alalämmölle n. 15-20 minuutin ajaksi.

Kun tonnikalamakaronilaatikko saa väriä pinnan lisäksi alapuolelle, niin laatikko on valmista syötäväksi. Tähän kuluu n. tunti. Nauti ruuasta maidon ja ruisleivän kera, niin saat entistä maukkaamman makuelämyksen. Ruoka sopii gluteenittoman ruokavalion käyttäjälle erinomaisesti ja maistuu takuulla hyvältä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Gluteeniton munakas-broilerirulla
  • 2 1 Gluteeniton pizza
  • 1 3 Gluteeniton maustepatonki
  • 2 0 Gluteeniton kinkku-juustopiiras
  • 3 0 Gluteeniton pizzapulla
  • 4 1 Gluteeniton lampaankääpä-pekonipiirakka

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään