Gluteeniton pizza

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 sipulia
0,5 kg tomaatteja
3 valkosipulinkynttä
3 tl suolaa
1 tl sokeria
1,5 l vettä
n.3 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl rypsiöljyä
n.2 dl juustoa
n.0,5 dl pestoa
basilikaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Valmista tomaattikeitto kuullottamalla sipulit ja valkosipulit tilkassa öljyä. Lisää viipaloidut tomaatit ja noin litra vettä. Lisää suola+ sokeri ja keitä tomaatit kypsiksi (n.15min). Voit maustaa keiton basilikalla. Anna jäähtyä, ja soseuta keitto.
  2. Valmista pizzapohja laittamalla n. 3dl kuumaa vettä kulhoon. Sekoita joukkoon suola. Lisää gluteenitonta jauhoseosta kunnes taikina on kuivahkoa. Lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi.Pistä leivinpaperi pellille, ja ripottele siihen hieman jauhoja. Kumoa taikina keskelle, ja lisää sen päälle jauhoja. Taputtele varovasti taikinaa litteäksi, ja sitten kauli se mahdollisimman ohueksi. Ei haittaa vaikka taikina vähän repeilisi. 
  3. Levitä soseutettua tomaattikeittoa pizzapohjan päälle reilusti.
  4. Paista uunissa 225- asteessa, kunnes reunat alkavat ruskettua ja tomaattikeitto on alkanut imeytyä pohjaan. Ota pizza uunista ja lisää täytteet: pesto, tomaatit ja juusto.
  5. Paista vielä, kunnes pizza näyttää hyvin paistuneelta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

padawana
Todella rasvainen ja suolainen, rapea pizza! Voit vaihdella täytteitä mielesi mukaan. Esimerkiksi tonnikala öljyssä sopii myös hyvin peston sijaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään