Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Tulinen tomaattikeitto

Reseptiä katsottu 6 180 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 prk Kuorittuja tomaatteja
1 prk Paseerattua tomaattia
1 kpl Iso sipuli
2 kpl Valkosipulin kynttä
1 pkt Koskenlaskijaa
1 nippu Basilikaa
1 tl Mustapippuria
1 tl suolaa
1 kpl Kasvisliemikuutio
1 tl Chilijauhetta (tulisuudesta riippuen ja maun mukaan)
2 dl Punaviiniä
Rypsiöljyä paistamiseen
Oliiviöljyä maustamiseen

Ohjeet

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja laita kattilaan rypsiöljyn kanssa. Levyn ei tarvitse olla tulikuuma eikä sipulien tarvitse ottaa väriä. Levyn lämpötilaa voi nostaa hieman kun juusto lisätään, jotta sulaminen tapahtuisi nopeammin.

Lisää myös kuoritut- ja paseerattu tomaatti. Silppua basilikaa pienemmäksi, jotta se ei tarttuisi myöhemmin sauvasekottimen terään ja lisää se myös kattilaan. Itse käytin tässä Sipuli-Ruohosipuli-maustettua Koskenlaskijaa, mutta olen tehnyt aikaisemmin ihan perinteiselläkin, joten molemmat käy. Laita vaan juusto, kasvisliemukuutio, punaviini ja mausteet sekaan ja anna juuston sulaa hiljalleen sekoitellen. Tähänn voi käyttää myös vettä, mutta itselläni oli vielä n. 2dl alkoholitonta punaviiniä jääkaapissa, joten käytin sen tähän. Monissa resepteissä tomaattia on myös vähemmän ja vettä usein enemmän. Itse kuitenkin halusin laimentamisen sijaan boostata makuja enkä täten käyttänyt vettä laisinkaan.

Kun juusto on sulanut niin voit alentaa levyn lämpötilaa ja pistä koko keitos sauvasekoittimella niin hienoksi kuin se on mennäkseen. Mikäli käytät huonolaatuisempaa tomaattimurskaa tai kuorimattomia tomaatteja niin kuoret jäävät keittoon hieman epämiellyttävinä riekaleina. Sauvasekoittimen käytön jälkeen keitto on valmis tarjoiltavaksi. Laitoin valmiin annoksen päälle hieman basilikaa koristeeksi sekä oliiviöljyä.


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.