Kuningas Salomon hummus (2xannos)

Raaka-aineet

450 g kuivattuja kikherneitä
2 rkl ruokasoodaa
14 kpl isoja valkosipulinkynsiä
2,4 dl oliiviöljyä
2,4 dl tahinia
1,5 dl tuoretta sitruunamehua
0,5 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1,2 dl hienonnettua persiljaa
paprikajauhetta koristeeksi
pitaleipää

Jaa resepti

Ohje

1.

Laita kikherneet ja ruokasooda astiaan, lisää vettä 5 cm kikherneiden yläpuolelle. Liota jääkaapissa yön yli. Valuta ja huuhtele kylmässä vedessä.

2.

Laita liotetut kikherneet uuteen veteen, jota on 5 cm kikherneiden yläpuolella. Lisää kuorimattomat valkosipulinkynnet, kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaisella tulella, kunnes herneet ovat pehmeitä, noin 40 minuuttia. Valuta ja ota talteen 3 dl keitinvettä ja 4 rkl eli 0,6 dl kikherneitä. Huuhtele kikherneet kylmässä vedessä. Kuori keitetyt valkosipulinkynnet.

3.

Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kikherneet, 2,4 dl talteen otettua keitinvettä, 1,2 dl oliiviöljyä ja 12 valkosipulinkynttä. Lisää juustokumina sekä 1,2 dl tahinia ja 1,2 dl sitruunamehua ja jatka soseuttamisesta, kunnes hummus on samettista. Mausta hummus suolalla ja laita tarjoiluastiaan.

4.

Pyyhi valmistusastia. Lisää loput 1,2 dl tahinia, 1,2 dl oliiviöljyä, 4 rkl eli 0,6 dl keitinvettä, 2 rkl eli 0,3 dl sitruunamehua ja viimeiset kaksi valkosipulinkynttä ja soseuta majoneesimaiseksi. Kätevää on tehdä tämä myös erillisessä pikku astiassa sauvasekoittimella.

5.

Tee hummuksen keskelle kauhalla syvennys ja sekoita viimeksi valmistamasi seos siihen. Ripottele hummuksen päälle juustokuminaa ja paprikaa. Koristele talteen ottamillasi kokonaisilla kikherneillä ja persiljalla. Tarjoile pitaleivän kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

jylikosk
Tämä on sama ohje kuin aiemmin julkaistu https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/803944/Kuningas%20Salomon%20hummus/ (pohjana https://www.foodandwine.com/recipes/israeli-hummus-with-paprika-and-whole-chickpeas-cocktails-2009) mutta ainesosat kaksinkertaisina, koska tämä on niin herkullista ja reilun kahden litran annoskin kuluu vinhaa vauhtia.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään